Jelenlegi hely

9. Vukovári Magyar Bál

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

Immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre Vukováron az Eszék - Baranya és Vukovár - Szerém megye magyarságának legnagyobb bálja, a vukovári Magyar Bál. A rendezvényen megjelent Božo Galić, Vukovár-Szerém megye zsupánja, Ivan Penava, a város polgármestere. A horvátországi magyarságot Jankovics Róbert képviselő úr és Andócsi János, az eszéki Oktatási és Művelődési Központ igazgatója, továbbá Magyarországot De Blasio Antonio eszéki magyar főkonzul képviselte.

Az eseményt a HMDK csúzai Csárdás Ifjúsági Kultúregyesületének tánccsoportja nyitotta meg palotás tánccal, majd a köszöntőbeszédeket hallhattunk. A megnyitó után a Magyar Állami Népi Együttes szólistái, Juhász Eszter és Paragi Zoltán mutatott be kalotaszegi dallamokat és táncokat vendégeinknek.

A rendezvényen közel 270 fő jelent meg és mulatott együtt a kórógyi Aranycsárdás és a Csantavéri Lila Orgona zenekarnak köszönhetően. A bálon résztvevők egy, a Vukovári Magyar Egyesület logójával díszített kulcstartóval gazdagabban térhettek haza, így egy kis emléket is vihettek magukkal. A gravírozott fa kulcstartó tombolajegyként is funkcionált, és nagy sikernek örvendett vendégeink között.

vukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovárvukovár