Jelenlegi hely

Adventi készülődés Kárpátalján

Szolyván, Beregszászon, Visken így vártuk a kis Jézus születését!

/ Fekete Krisztián /
fekete.krisztian képe

A Szolyvai 10-es számú Oktatói és Nevelői Intézmény, magyar tannyelvű iskola tanulói adventi és karácsonyi énekekkel és Betlehemes játékkal várták a kis Jézus születését.

A hagyománnyá vált iskolai és óvodai karácsonyi ünnepségek mellett, hosszú idő után újra bemutathatták karácsonyi műsoraikat a szolyvai magyar intézmények tanulói, a helyi történelmi magyar egyházak templomaiban. Az ünnepi műsor idejére zsúfolásig megtelt az iskola előadóterme a diákok szüleivel, rokonaival, tanáraival és tanulóival. A templomokban nagy szeretettel és meghatottsággal fogadták az iskolások karácsonyi kántálását és Betlehemes játékát a hívek.

Beregszászon a Kárpátlajai Hagyományok Háza Hálózat által támogatott Beregszászi Folkműhely karácsonyi műsorán közreműködhettem, és az azt követő táncházban zenélhettem a Sodró Együttessel.

A Kárpátlajai Hagyományok Háza Hálózat által támogatott Viski Folkműhely népi hangszeres mentoraként - a szórványban élő magyar - citera foglalkozásokat vezető zenepedagógussal és citerás gyerekcsoportokkal, havonta egy alkalmommal készülhettünk a Viski Folkműhely első karácsonyi koncertjére.

Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Adventi készülődés Kárpátalján Kárpátalján Adventi előkészületben, várjuk a kis Jézus születését!