Jelenlegi hely

Aki magyar, szeresse egymást!

Otthonról haza

/ Vargyas Ildikó /
vargyas.ildiko képe
Február 16-án, kárpátaljai jótékonysági esten vettünk részt a házigazda Csömör és az aknaszlatinai küldöttség részvételével. Aknaszlatina és Csömör testvér egyházközségek, akik időről-időre meglátogatják egymást, közös programokat szerveznek, és tartalmas időt töltenek együtt. A kapcsolatot 2016 novemberében a csömöriek kezdeményezték a munkácsi püspökség segítségével.

Az idei, február második hétvégéjén megejtett találkozás, az adakozás és a kultúra jegyében zajlott. A csömöriek már hónapok óta gyűjtik a Kárpátaljára szánt adományokat, amit a karitászon keresztül a rászorulók kapnak. 

Aknaszlatinát a Szent Család Karitász, a Nefelejcs néptánccsoport és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség helyi alapszervezetének elnöke képviselte.

 

Szántóné Hermányos MáriaNefelejcsVajnági ÉvaRuszányuk ZsuzsannaVargyas IldikóNorik Éva és VikiCsömöri templombanDunántúliDunántúliÁldásSzentmisénMitru KornéliaKöszöntésÉnekTemplom és emlékoszlopMagyar vagyokBúcsú Ha magadba hordod...CsömöriekA búcsú szavaiMóka és nevetésVendéglátóinkNefelejcsÚj barátokHárom generációAknaszlatina ajándékai az anyaországiaknakNefelejcs és az utánpótlásFelszabadult pillanatokAknaszlatina képviselőiEgy kis huncutkodásBokros Levente és Janig Péter atyákSzedlák Gyula és Szántóné Hermányos MáriaAjándékAjándékAki magyar szeresse egymást!Emlék vendéglátóinknak