Jelenlegi hely

Betlehem üzenete Kárpátalján képekben

Megérkezett a Békeláng

/ Techet Gábor /
techet.gabor képe

December 17-én Kárpátaljára érkezett a Betlehemi Békeláng, immár 28. alkalommal. Mivel a lángot cserkészek viszik szét a világban, idén Beregdédát s cserkészcsapatát érte az a megtiszteltetés, hogy Kárpátalja kapuja legyen a láng számára. Az osztrák cserkészek közreműködésével immár 31 éve jut el a Szentföldről Bécsen át a világ számos pontjára a béke kicsiny lángja.

Az ünnepség során énekek, versek, szép szavak hangoztak el. Ahogy a házigazda Levcsenkó Róbert görögkatolikus atya kiemelte, a láng bár pici, és jelentéktelennek tűnhet, az a kis jászol is átlagos volt a maga korában, mégis lángra gyújtotta a világot, az emberek szíveit.

A végén a jelenlévő kárpátaljai cserkészcsapatok képviselői meggyújtották saját lámpásaikat, hogy elvigyék a Béke lángját saját közösségeikbe (Bene, Beregdéda, Beregrákos, Beregszász, Csap, Eszeny, Mezőgecse, Munkács). A Lemberg-környéki lengyel cserkészek küldöttsége idén is Kárpátalján vette át a lángot.

(Popovics Emese munkácsi cserkészvezető fényképei)

A láng átvétele MagyarországonA láng átvétele MagyarországonA láng átvétele MagyarországonSzász Marianna csapatparancsnok köszöntéseA beregdédai görögkatolikus templombanBeregszászi gitárosunk, Cilyó SándorMunkácsi cserkészekBeregdédai cserkészekLevcsenkó Róbert atya, BeregdédaKőrözsi Sándor református tiszteletes, BeregdédaDemkó Ferenc helynökStefan Adamski, a lembergi lengyel cserkészek vezetőjeStefan Adamski, a lembergi lengyel cserkészek vezetőjeEzeken is a Betlehemi Békeláng égA beregdédai görögkatolikus templombanPopovics Pál, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnökeLembergi lengyel cserkészek veszik át a lángotLembergi lengyel cserkészek veszik át a lángotBeregrákosi cserkészek veszik át a lángotBeregdédai cserkészek veszik át a lángotUngvári görögkatolikus papnövendékek kórusa karácsonyi énekeket énekelA Betlehemi BékelángKárpátaljai magyar cserkészekKárpátaljai Petőfi ösztöndíjasok: Lakatos Lilla, Techet Gábor, Kovács Hanna, Szilaj IstvánKárpátaljai Petőfi ösztöndíjasok: Lakatos Lilla, Techet Gábor, Kovács Hanna, Szilaj István, és a Betlehemi Békeláng