Jelenlegi hely

Egy disznóvágás margójára

/ Murányi Veronika /
muranyi.veronika képe

2018. október 13-án hajnalban az nagybudafai Dőre tér közelében két disznó múlt ki áramütésben. A későn kelő fotós helyszínelő már csak a disznótestek mágikus átalakulásának lehetett részese, mely során azok: kirántott hússá, körömpörköltté, pecsenyévé, húslevessé,  kolbásszá, véres és májas hurkává, préssajttá, abált szalonnává, vesevelővé, disznóölős káposztává és tepertővé alakultak.  

A disznók ideális feldolgozását tekintve megoszlottak a vélemények. Egyesek szerint súlyukat tekintve ezek tulajdonképpen tehenek voltak, mások szerint disznók voltak ugyan, de rossz arányokkal, és jövőre olyan disznót áldoznak, melynek csak zsírja van, és abból mind tepertőt fognak sütni.

A nap végét a „helyszínelő” már nem várhatta meg, de reméli, hogy végül az egész nap keményen dolgozók is jóllaktak (nem csak az illatokkal és füsttel), valamint a reggel 9-kor hurkáért és tepertőért még hiába érkezők is megbékéltek utólag a dolgok hivatott rendjével.

egy disznóölés margójárakolbász lesz belőledisznóvágástepertő készültepertő készültepertő készülmájas hurka lesz belőlekolbász töltés és családi hagyományokabált szalonnakörömpörköltpecsenyea kirántott hús készítőisorban állvaa vendégeknekkáposztahúslevesjó munka gyümölcsedisznósajtbadisznósajtbarizs álruhábanami már nem kerül a disznósajtbatepertő leszhurka készülvendégasztalpréselt sajtrendes kolbászokvendégasztaltöpörtyű kever tepertőthurka lesz"disznóságra" várvatepertőtepertő ügynökök