Jelenlegi hely

Életképek a kisoroszi tájház mindennapjaiból

/ Gogolák Mariann /
gogolak.mariann képe

2004-ben indult el a kisoroszi tájház élete a Torontál Egyesület gondozásában. A színtér azóta hagyományőrző komplexummá nőtte ki magát. Az épületegyüttesben több bel- és kültéri helyiséget alakítottak ki, amelyek kiválóan alkalmasak kulturális, művelődési, oktatási és szabadidős tevékenységek szervezéséhez. A tájház rendszeresen fogad helybéli és távolabbról érkező vendégeket (akik igény esetén megszállhatnak a vendégszobákban). Minden nyáron megrendezik a népművészeti tábort, amely iránt egyre inkább érdeklődnek a gyermekek.  A tájház ad otthont a helyi hímzőkörnek - az általuk készített produktumok az alkotótérben megtekinthetők, és meg is vásárolhatók.
Amióta Kisorosziban vagyok, fogadtuk már a helyi magyar óvodásokat, vendégeink voltak a galgahévízi hagyományőrző kör tagjai, a nagykikindai idősek otthona lakói, vajdasági történészek és makói muzeológusok is.

Biztatok mindenkit, aki a környéken jár, látogasson el a tájházba. Egész biztosan kedves fogadtatásban és kellemes élményben lesz része! 

 

 

kisoroszi tájházkisoroszi tájház - vendégházkisoroszi tájházkisoroszi tájházkisoroszi tájházkisoroszi tájházkisoroszi tájházkisoroszi tájházkisoroszi tájházkisoroszi tájháznagykikindai vendégek a kisoroszi tájházban nagykikindai vendégek a kisoroszi tájházban kisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáikisoroszi tájház - hímzőkör munkáipékkifli sütés a kisoroszi tájházbanpékkifli sütés a kisoroszi tájházbanpékkifli sütés a kisoroszi tájházbanpékkifli sütés a kisoroszi tájházbankisoroszi tájházóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbanóvodások a kisoroszi tájházbankisoroszi tájház - halastókisoroszi tájház kisoroszi tájház - halastókisoroszi tájház történész konferencia a kisoroszi tájházbantörténész konferencia a kisoroszi tájházbantörténész konferencia a kisoroszi tájházban