Jelenlegi hely

Felújítási munkálatok a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben

/ Vaskeba Hajnalka /
vaskeba.hajnalka2023 képe

A hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházát 1969-ben építették. Azóta folyamatosan épül-szépül a létesítmény. Idén ősszel sikerült a villanyhálózatot a mai elvárásoknak, és szükségleteknek megfelelően átalakítani, korszerűsíteni.

Ilyenkor nemcsak a szakszerű munka a fontos, hanem a helyi emberek közösségi munkája is, akik a felújítás előtt összegyűjtötték a tárgyakat, leszedték a falról a képeket, és emléktárgyakat. Az ennél is nehezebb munka pedig a munkálatok utáni nagytakarítás, valamint

rendeltetésszerűen megtalálni a helyét az eszközöknek, az egyesület értékeinek. A munkálatok a jövő évben folytatódnak a padló felcsiszolásával, valamint a könyvtár rendezéssel.

Köszönettel tartozunk az önkéntes munkáért az egyesületi tagoknak, valamint az anyagi támogatásért a Magyar Kormánynak, és a Magyar Nemzeti Tanácsnak.

Az utcán is volt munkaAlakulgatVezetékekMindennek megtaláltuk a helyétMóni mosolyogva takarítNagyteremKépek leszedése közbenRégi iratok is előkerültekKisteremben a falAz udvaron is látszott, hogy dolgoznakItt látszik a kábel helye a falonKezdődhet a meszelésÖnkéntes munkaKözteremA képek leszedését Márta vállaltaA feliratot is lecseréljükA könyvek védelme is fontos voltA munkások maguk után is eltakarítottakÜgyes kezekA székely varrottasok is felkerültek az ablakraAttila vállalta, hogy megmossa az ablakokatVizesen porszívozták a színpadotSzerencsére az internetkábel megmaradtZoli az utolsó darabot is levette a falrólEgyúttal ezt is helyrehoztukEszközök, kellékekA szekrénybe is visszakerültek a díjakA szekrényben lévő értékekÍgy néz ki most Tamási Áron képe középen