Jelenlegi hely

Hontfoglaltunk a Szórvány Napján

/ Hrágyel Dóra /
hragyel.dora képe

November hónap közepe bővelkedett a jeles napokban. 13-án, a Magyar Nyelv Napján, népmese-feldolgozással vittük közelebb a Kallós Zoltán Alapítvány szakiskolás tanulóihoz a magyar nyelv szépségeit. Mesehallgatás közben rögtönözve vállaltak el egy-egy szerepet, mutogatva játszották el a történetet. 

15-én "Honfoglalót" játszva beszélgettünk a Szórványról, Mezőségről, Válaszútról. Először a szakiskolás tanulók, majd a 3-4 osztály játszott egy szakiskolások által rajzolt hatalmas Kárpát-medence térképen. Mindkét korcsoport 3-3 csoportra volt felosztva. Feladatuk az volt, hogy műveltségi kérdések megválaszolásával minél több területet foglaljanak el, illetve a "harc" folyamán vegyenek el a másik csapattól a Kárpát-medencében. A napot nagyon jó hangulatban zártunk, az alsó tagozatos bentlakók így búcsúztak: "Ugye minden héten lesz Szórvány Napja!?"

ElőkészületekElőkészületekElőkészületekElőkészületekElőkészületekElőkészületekKezdődik...Játék közbenJáték közbenJáték közbenJáték közbenJáték közbenDilemmaJáték közben a 3-4 osztályJáték közbenJáték közbenJáték közben"A következő kérdés..."Játék közbenJáték közbenJáték közbenJáték közbenA térkép