Jelenlegi hely

Húsvétvárás Daruváron

/ Tóth Rebeka /
toth.rebeka2023 képe

Az ébredező természet újult energiával töltötte fel a daruvári magyar közösséget. A mozgalmas tavaszi időszak első állomásai a húsvéti kézműves foglalkozások voltak. Az egyesület tagjaival két alkalommal gyűltünk össze, hogy közösen alkossunk díszeket, kopogtatókat, amikkel otthonainkban is színes, ünnepi hangulatot tudtunk varázsolni.

A gyerekek is izgalommal várták már, milyen ajándékokat hoz a nyuszi. A Belovár-Bilogora Megyei Magyar Nemzetiségi Tanács csomagjai nagy örömöt okoztak a Jan Amos Komensky Cseh Általános Iskolában magyarul tanuló diákjaimnak. Húsvét előtt még utoljára összegyűltünk, és a pakraci városnapon lángost és kürtöskalácsot sütöttünk a Pakraci Magyarok Közösségével.

Húsvéti műhely DaruváronDaruvári alkotókVidám műhely DaruváronAlkotnak a daruvári magyarokHúsvéti alkotóműhely DaruváronMunkában a daruvári magyarokKészülnek a díszek a daruvári magyaroknálA Daruvári Magyarok Közösségének kézműves szekciójaKreatív daruvári magyarokA daruvári magyarság motorjai - a Szabó nővérekHúsvéti alkotóműhely eszközeiMagyarul tanuló daruvári diákjaimmalIskolai húsvét DaruváronMarija Valek - igazgatónő, Szabó Snjezana - DMK elnöke és a Petőfi ösztöndíjasHúsvéti csomagok a magyarul tanuló diákoknakA Jan Amos Komensky Cseh Általános Iskola magyarul tanuló diákjaiDaruvári magyarok PakraconA pakraci magyarok kürtöskalácsaPakraci és daruvári magyarok a Pakraci VárosnaponA Pakraci és Daruvári Magyarok Közösségének gasztroszekciója