Jelenlegi hely

Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd

Ifjúsági istentisztelet és adventi teadélután Vízaknán

/ Bajusz Erika /
bajusz.erika képe

„Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd

Jöjj, kapudat tárd az Úr felé

Jöjj, úgy, ahogy vagy és dicsérd

Jöjj, menjünk együtt az Úr elé! Jöjj!”

Advent harmadik vasárnapján rendhagyó istentiszteletre és ünnepségre gyűlt össze a vízaknai közösség. Az adventi koszorú harmadik gyertyájának meggyújtása után ifjúsági istentiszteletre került sor, amikor is a liturgiában és az énekekben is az ifjúság szolgált. Lukács evangéliumából a 19. fejezet 1-10-ig terjedő verseiből olvastunk „Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett”, a mi fohászunk szavait hallgatták és velünk együtt imádkozott és énekelt a vízaknai közösség. Hálás szívvel és boldogan készültünk erre az alkalomra és szolgálatra. 

Istentisztelet után adventi teadélutánra hívtuk a közösség tagjait, melyet az ünnepre hangolódva töltöttünk. A korábbi hetekben közösen készülődtünk a Nőszövetség tagjaival és egy adventi kis sarkot hoztunk létre, kekszekkel, adventi mécsesekkel és karácsonyfadíszekkel ékesítve, melyeket tombola során szétosztottunk.

Mindenközben megtekinthettük a Vizsolyi biblia utánnyomatát, mely a héten, szerdán érkezett meg Vízaknára a Reformáció 500. évfordulója alkalmából, valamint a Szent László történeti kiállítást, mely a Gyülekezeti Otthonunk falait díszíti.

Az áldott, közös vasárnapi együttlét után ünnepi hangulatban, reménnyel, örömmel és szeretettel a szívünkben tértünk haza. 

Ifjúsági istentiszteletIfjúsági istentisztelet szolgálatIfjúsági istentisztelet zongorán is mi játszottunkIfjúsági istentisztelet Biblia olvasásIfjúsági istentisztelet Tiszteletes úr gitáron kísért minketIfjúsági istentisztelet imádságIfjúsági istentisztelet meggyúlt a harmadik gyertya isAdventi teadélutánAdventi teadélután tombola sarokAdventi teadélután advent harmadik vasárnapjánA vizsolyi biblia után nyomataA vizsolyi biblia után nyomata VízaknánA vizsolyi biblia után nyomata Vízaknán - 500. éves a reformációAdventi teadélután jó hangulatbanAdventi teadélután közös időtöltésAdventi teadélután örömmel együttTombola ajándékokAdventi kekszekAdventi keksz csomagokJó hangulatbanAdventi teadélutánAdventi teadélután jó kedvűen Tombola ajándékainkKözösségünk kedves asszonyai Tiszteletes úr családjávalTombolajegyek kiosztásaAdventi teadélután tombolajegyek már készenAdventi mécsesekVizsolyi bibliaVizsolyi vándor bibliaAdventi ajándékKöszöntő és köszönet nyilvánításKöszöntőElkezdődött a tombolaKöszönet az adományokért és segítségekértKi a szerencsés? Vannak akik nagyon szerencsésekNyerőszám húzásVajon kinek a számát húztuk ki?