Jelenlegi hely

Kecskemétiek Rimaszombatban

Március 15-én együtt jártuk be a várost

/ Rákos Ágota /
rakos.agota képe

A Rimaszombatba érkező Kecskeméti Református Gimnázium diákjaival március idusán jártuk be a város nevezetességeit. Ugyan az idő nem kedvezett a szabadtéri sétának, mégis lelkes fiatalokkal indultunk el a Tompa Mihály Református Gimnázium elől, hogy a vendégségbe érkezett diákok megismerkedhessenek a valaha itt élt és alkotott nagy elődökkel, az épületekkel, s pár anekdotával, melyek Petőfi Sándorhoz kapcsolódnak, s ki e jeles napon személyével előtérbe került a városi séta alkalmával is.

A város történetét, annak nevezetességeit a Tompa Mihály Református Gimnázium növendékei mutatták be, valamint Czikó Dávid, a Szlovákiai Református Keresztény Egyház Kulturális és Közművelődési Központ munkatársa.

A diákok a séta alkalmával szerzett információkat az azt követő kincskereső feladatban tudták kamatoztatni, mely játékos, élményszerű formában próbál a városba látogatóknak olyan információkat átadni, hogy azok jobban rögződjenek, s a várost elhagyva is felidézhetők maradjanak az egyes emlékművekről, épületekről.

A kincskeresést követően a Kecskeméti Református Gimnázium diákjai részt vettek a Tompa Mihály Református Gimnáziumban tartott ünnepi megemlékezésen, majd a városi ünnepségen is megjelentek, ahol a vendégek koszorút helyeztek el Petőfi Sándor szobránál.

Gyülekező a gimnázium előttA gimnázium történetét hallgatvaVárostörténeti előadók, a kecskemétiek vezetőjévelA Tompa térenA Kecskeméti Református Gimnázium diákjaiFerenczy István kriptájánálA Református templombanKezdetét vette a kincskeresésVajon merre lehet a kincs?Vannak akik már megtalálták és olyanok is akik még keresik a kincsetA megtaláláshoz vezető út utolsó versikéjeVégre megvan a kincs