Jelenlegi hely

Ki Márton napján libát nem eszik...

/ Gogolák Mariann /
gogolak.mariann képe

A vajdasági Kisoroszon most novemberben rendezték meg először a „Márton-napi Vigadalom” eseményt. A programot több egyeztetés és nagy szervezőmunka előzte meg, melyben részt vettek a tájház, a nevelési-oktatási intézmények munkatársai, a helyi vegyes kórus és a hímzőkör tagjai, valamint a település plébánosa. Délután színes programok várták a gyermekeket. Az óvodások és iskolások először ismeretterjesztő előadást nézhettek meg a Márton nap történetéről, majd kézműves foglalkozáson liba-lámpásokat készítettek. Később érkeztek a felnőttek, akiket az udvar fedett részében Márton-napi fényfestés-vetítés és a gyermekek műsora fogadott. Vendéglátásként libazsíros kenyeret, meleg teát és forralt bort kínáltunk. Megható percei voltak a délutánnak, amikor a résztvevők átsétáltak a katolikus templomba, a sor elején a lámpásokat hordozó gyermekekkel. A templom ajtajában a plébános fogadta a híveket, majd ünnepi szentmise vette kezdetét. A mise végén a gyermekek kiosztották az idézetes szeretet-süteményeket (amelyeket előzőleg a hímzőkör tagjaival készítettünk) és elfelezhették szeretteikkel, ezzel is jelképezve Szent Márton jócselekedetét, aki köpenyének felét a ruhátlan koldusnak adta.

A délután sikere felülmúlta a várakozásokat, sok gyermek és felnőtt csatlakozott a programhoz, amellyel reméljük, sikerült hagyományt teremteni!

Márton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom KisoroszonMárton-napi Vigadalom Kisoroszon