Jelenlegi hely

Körséta a temesvári magyar boltban, a nemrég nyílt Ambrózy Delicatess & Caféban

/ Hábel Anna Mária /
habel.anna.maria képe

Az alábbi képek a 2024. április 4-én megnyílt temesvári magyar boltot, az Ambrózy Delicatess & Cafét mutatják be testközelből. A bolt neve báró Ambrózy Andornak állít emléket, aki az 1920-as évektől kezdve a temesvári Magyar Ház megépítésének egyik legkiemelkedőbb szorgalmazója és a cél nagylelkű mecénása is volt. Az üzlet határon inneni és túli magyar termékek és magyar könyvek gazdag választékán kívül Illy kávéval is várja vásárlóit a kávézósarkában. Azért esett az Illy kávémárkára a választás, mert Illy Ferenc temesvári magyar származású volt. 

A boltban időről időre nyereményjátékokra is sor kerül, melyek egy adott márka termékei, vagy más, konkrét koncepció köré épülnek. A galéria azokról a gazdag termékkosarakról is tartalmaz képeket, amelyek eddig kerültek kisorsolásra a tombolában részt vevő vásárlók között. (A részvétel feltétele általában 1 vagy 2 termék vásárlása szokott lenni az adott márkától, összesen minimum 100 lej értékű vásárlás mellett.)

Az Ambrózy Delicatess & Café logójaBáró Ambrózy AndorAz Ambrózy Delicatess & Café és a temesvári Magyar Ház egymás mellett találhatóAz Ambrózy Delicatess & Café - Temesvár, Bulevardul Revoluției din 1989 Nr. 10A kirakat szembőlA kirakat termékei közelrőlBelépés után magunkkal szemben a kasszapultot, és a könyvesbolthoz felvezető lépcsőket láthatjukBelépés után balra tekintve: Minőségi teák, kézműves lekvárok, szörpök, zakuszkák és csokoládék, valamint Gyermelyi termékek gazdag választékainőségi teák, kézműves lekvárok, szörpök, zakuszkák és csokoládék, valamint Gyermelyi termékek gazdag választékaA Gárdonyi Teaház teái 1. A Gárdonyi Teaház teái 2.Belépés után jobbra tekintve: Az Ambrózy Delicatess & Café hangulatos kávézósarka és borospolcaiA bárpult A bolt fő helyisége a bárpultból nézveA hús - és tejtermékes hűtő (Pick és Sole Mizo, Univer és Benedek termékek, valamint torockói sajtok)A kasszapult, sok finomsággalLátvány a kasszapultbólSzamos édességekNatúrkozmetikumokSzentámbrahámi fűszerek Székelyföld első gyógy- és fűszernövény kertjébőlUniver-kínálatKézműves ékszerekAz ékszerek közelről 1. Az ékszerek közelről 2.Az ékszerek közelről 3.Az ékszerek közelről 4.Az egyik pálinkás polcA másik pálinkás polcA harmadik pálinkás polcTömött boros polcok, kizárólag magyar borokkalPrémium borok, egri borok, villányi és szekszárdi borokBalla borok Arad mellől, MénesrőlTokaji borokNéhány Csíki sör - nem a teljes választékA könyvesbolt az egyik elülső sarokból nézveTemesvári szerzők művei, illetve témájukban helyi vonatkozású könyvekA könyvesbolt az egyik hátsó sarkából nézveGyermekkönyvekA könyvesbolt a másik hátsó sarkából nézve; balra a névre szóló, előfizetett újságok állványaMagyar irodalom - látható, hogy itt az előző képtől eltérő a könyvek elrendezése és a kínálat is gazdagabb. Jelen kép a legfrissebb megérkezett rendelés után készült.Ifjúsági irodalomA Gyermelyi nyereménykosarakA bio mézekből, hidegen sajtolt olajokból, különleges magőrleményekből és fűszerkeverékekből álló "Egészség-kosár"A Pick és Sole Mizo termékekből álló gazdag nyereménykosárAz Ambrózy Delicatess & Café kirakata éjszaka