Jelenlegi hely

Közösségfejlesztés és kísérletezés Erzsébetlakon

/ Virág Attila /
virag.attila képe

Az erzsébetlaki általános iskola tanulói számára, szolgálatom során közösségfejlesztő és tudományos foglalkozásokat tartok. Az alsó tagozatos tanulók foglalkozása két részből áll. Az első felében olyan fizikai és kémiai kísérleteket mutatok be, melyek felkelthetik a gyerekek tudományos érdeklősét, érdekesek és leköti figyelmüket. Második felében közösségfejlesztő foglalkozásokon csapatépítő és önismereti játékokat játszunk. Ezek a játékok erősítik a közösség összetartó erejét, illetve fejlesztik kommunikációs, önkifejező és logikai készségeiket.

A felső tagozatos gyerekekkel szintén közösségfejlesztő játékokat játszunk, de ezek a játékok jobban megfelelnek korosztályi igényeiknek.

A képeken a foglalkozások láthatók.

A káposztalé színe változik, ha sütőport keverünk beleTej tűzijáték kísérlet C-vitamin porrátöréseTej tűzijátékKísérletek mágnesselA káposztalé színe változik, ha sütőport keverünk beleNem-Newtoni folyadékokNem-Newtoni folyadék: keményítő és vízNem-Newtoni folyadék: keményítő és vízHangrezgésKísérletek mágnesselNem-Newtoni folyadékokOlaj és vízKísérletek mágnesselLilakáposzta lé és ecetLilakáposztát szelünk a kísérlethezKeményítő víz és kék festékC-vitamin porítás, amit a káposztaléhez adagolunkLilakáposzta lé és szódabikarbónaTej tűzijátékOlaj és víz Lilakáposzta lé készítésEz az én székem játék