Jelenlegi hely

Látogatóban Magyarlapád (IV. rész)

Bethlenszentmiklóson zártuk a "Látogatóban" műsorsorozatot

/ Hajdara-Herczeg Hajnalka /
hajdara.herczeg.hajnalka képe

2019. március 29-én, pénteken este, Bethlenszentmiklóson zártuk le négy alkalmas Látogatóban című műsorsorozatunkat, amelynek keretében körbejártuk Küküllőmente falvait, megörvendeztetve a helyi lakosságot színházi és táncos előadásunkkal.

Négy hét - négy helyszín: számtalan arc, történet, dallam. Ezeken a műsorokon mi is tanulhattunk a fogadó közönségtől. Ezen felül a közös buszozások mindig nótázásba torkolltak, ahol a legfiatalabb a legidősebbel együtt zengehette Magyarlapád gazdag dalkincsének szemelvényeit.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Hagyományok Házának, a magyarlapádi Ethnika Kulturális Alapítványnak és a Hagyományok Háza Erdélyi Hálózatnak, hogy ellátogathattunk és együtt mulathattunk olyan közösségekkel, amelyeknek igazán sokat jelentett üzenetünk: "merjünk magyarok lenni." (Kodály Zoltán)

Utolsó galériánkban a bethleszentmiklósi közönséggel együtt töltött pár óra eseményeit és a közös mulatozás örömét láthatja minden megtekintő.

Szeretném köszönetemet kifejezni Hajdara Tamásnak, férjemnek, egyben nagyenyedi ösztöndíjasnak, akivel együtt készítettük ezt a négy alkalommal előadott műsort, az összes táncosnak és zenésznek, akik teljes odaadással érkeztek és örvendeztették meg a közönséget, valamint Szilágyi Péternek, aki fotóival hozzájárult az elóadás által okozott hangulat, öröm és boldogság dokumentálásához.

A fotókat nem más készítette, mint Szilágyi Péter.

Műsorunk előtt a bethlenszentmiklósi csoport alapozta meg a hangulatot, felcsíki táncokkalFelcsíki mulatságSokan eljöttek együtt mulatozniA serdülő legények karaSihederek és legények"A lányok ugyanazt táncolták, mint a leánykörtáncba... Kapocsba fogva..."Ha az idősebbek táncolnak, megfigyeljük a mozdulatokat"Úgy elmegyek, arra a helyre..." - a fellépők szemszögébőlA bethlenszentmiklósi közönségKézzel készített ékszereket és szappanokat lehetett vásárolniAz utolsó táncház és mulatozás ennek a sorozatnak a keretébenTöbb falu több gyermekeA pontozó olyan: "most mutasd meg!"