Jelenlegi hely

Magyarittabéi évadzáró

/ Virág Attila /
virag.attila képe

36. alkalommal rendezték meg a Magyarittabéi Téli Találkozó évadzáró műsorát.

A Téli Találkozó célja az volt, hogy a téli időszakban, amikor hideg van és sötét, legyen módja szórakozni a környékben élő falvak lakóinak. Ennek keretében nyugdíjas bált, maszkabált és felvonulást tartottak az itteniek. A találkozón bemutatkoztak a környékbeli nemzetiségek néptáncaikkal és hagyományaikkal, karácsonyi és adventi ünnepségsorozatot, filmvetítéseket és sok egyéb programot szerveztek. Az elmúlt 36 év alatt a rendezvény természetesen sokban átalakult, de napjainkban is nagy jelentőséggel bír a helyiek számára.

A Téli Találkozó rendezvénysorozatot évadzáró eseménnyel zárták, melyen március 17-én én is a nézők között ülhettem. A magyarittabéi óvodások és alsó tagozatos diákok táncprodukcióit nézhettük meg, a Búzavirág Hagyományápoló Egyesület néptáncosai Szatmári és Galga menti táncokat mutattak be. Az anyanyelvápoló csoport alsó tagozatos diákjai Hamupipőke címmel mutattak be vidám színdarabot, a felső tagozatosok pedig a Forró vizet a kopaszra népmese feldolgozását vitték színre. Szakál Éva, a muzslai Petőfi Sándor szavalóverseny 2. helyezettjének szavalatát is meghallgathattuk, majd Hevesi Tibor, Boros Beáta citerakíséretével, Kossuth dalokkal búcsúztatta a megjelent vendégeket .

Az eseményen készült képeken ízelítőt kaphatnak az előadásokból.

A műsorvezető hölgyTanácselnök Úr beszédet mondJerasz Anikó és Nyilas Mihály beszédeAz óvodások nyuszitáncaSzakál Éva szavalA Búzavirág Hagyományápoló Egyesület néptáncosai A Búzavirág Hagyományápoló Egyesület néptáncosai A Búzavirág Hagyományápoló Egyesület néptáncosai A másodikosok palacsinta táncaForró vizet a kopaszra előadásForró vizet a kopaszra előadásForró vizet a kopaszra előadásHevesi Tibor és Boros BeátaA rendezvény zárásaA rendezvény zárásaHevesi Tibor Kossuth dalokkal búcsúztatta a megjelent vendégeket Boros Beáta citerakíséretében