Jelenlegi hely

Magyarok nemzeti ünnepe Moldvában

Pusztinai megemlékezés

/ Boros Rezső /
boros.rezso képe

Nem először szervezte meg a Pusztinai Magyar Ház Moldvában a magyarok nemzeti ünnepét. Ez alkalommal március 16-án, szombaton került sor a megemlékezésre. Az ünnepség alkalmával koszorút helyeztünk a Szent István mellszoborhoz és a kereszthez, majd a Csíkszeredából érkezett néptánccsoport tartott előadást. A pusztinai gyerekek, Nyisztor Ilona vezetésével ének, zene és mesemondó tudásukkal színesítették a rendezvényt. A végén közös ebéddel zárult az összejövetel.

Köszönet illeti a pusztinai lakosokat, akik megszervezték az összmagyarság nemzeti ünnepét falujukban és a Moldvai Csángómagyarok Szövetségét, aki rendelkezésünkre bocsátotta a kisbuszt, amellyel mi is részt vehetünk Diószénből és Pokolpatakról ezen a szép rendezvényen.

FelvonulásFelvonulásFelvonulásFelvonulásFelvonulásKoszorúzás a Szent István keresztnélKoszorút helyeznek el a pusztinaiakKoszorút helyeznek el a pokolpatakiakFelvonulásHol vagytok magyarok...ÉneklésHol vagytok magyarok...ÉneklésBoldog asszony anyánk... ÉneklésKoszorúznak a diószéniekKoszorúznak a diószéniekKoszorúznak a csíkszeredaiakEgy kocsor hóvirák is jut az emlékműreCsoportképElőadásElőadásElőadásElőadásElőadásElőadásElőadásKözös ünneplésKözös ünneplésKözös ünneplésKözös ünneplésKözös ünneplésKözös ebédKözös ebéd