Jelenlegi hely

Miénk a város!

Díjátadó a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában

/ Krupár Luca /
krupár.luca képe

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett Miénk a Város! című verseny során a külhoni gyermekek kreativitásukat és tudásukat fejleszthetik a különböző feladatokkal. A legjobb ötven versenyző százezer forint értékű Csodasarkot nyer az iskolája számára, mely társasjátékokat és könyveket tartalmaz. 2018 a Családok éve volt, ehhez kapcsolódó feladatokat kellett megoldani, az idei év során pedig a külhoni gyerekek témájában kezdődik októberben a verseny. A verseny négy hétig tart, mely során mindig újabb feladatokat kapnak, vannak fő feladatok, melyeket kötelezően meg kell oldani, ezek szerint történik a rangsorolás is. Ezek mellett pontgyűjtő feladatok is vannak. A gyermekek hattól tíz éves korig vehetnek részt a versenyen.

E versenyen vett részt Demeter Dominika, a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola tanulója, aki egy Csodasarkot nyert az iskolája számára. A díjat 2019. február 11-én adták át. Az ünnepélyes eseményen bemutatkozott a néptánccsoport, akik gyermekjátékokat és magyarbődi karikázót adtak elő. A díjat dr. Csányi Norbert, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság területi referense adta át Dominika számára. A gyermekek annyira megörültek az ajándékoknak, hogy rögtön használatba is vették.

Miénk a város!Miénk a város!Miénk a város!Miénk a város!Miénk a város!Miénk a város!Demeter Dominika és dr. Csányi NorbertMiénk a város!Miénk a város!