Jelenlegi hely

Muzslyai Töpörtyűfesztivál

/ Virág Attila /
virag.attila képe

Hetedik alkalommal rendezték meg a muzslyai Töpörtyűfesztivált és Farsangi felvonulást. Az időjárás sajnos idén nem igazán kedvezett az esemény megvalósulásának, ugyanis hajnaltól kezdve megállás nélkül esett az eső, így sajnos a tervezett farsangi felvonulás komoly akadályokba ütközött. Az időjárás ellenére a rendezvényre több ezer ember érkezett. A muzslyaiak mellett képviseltette magát a környező települések magyarsága, érkeztek küldöttségek Zentáról, Óbecséről, Tiszaszentmiklósról és még Gyuláról is.

Bár a farsangi felvonulás lényegében elmaradt, mégis sok gyerek jelmezbe öltözött, így a legkreatívabb, leglátványosabb és legegyedibb jelmezeket díjazták is. 3 díjat és 4 különdíjat adtak ki, melyek közül az első 3 helyezett: egy robot, pók és egy kis boszorkány lett. A verseny után a muzslyai kancsikások tartottak bemutatót. A rendezvény egész ideje alatt lehetőség nyílt vásárolni a helyben sült töpörtyűből, vagy a helyi hentes termékeket árusító standoktól kolbászt, szalonnát, vagy sonkát venni. Ezek mellett több kézműves terméket bemutató stand kínálatából is szemezgethettünk.

Több csapat is vállalkozott pörköltfőzésre, melyhez zenészek szolgáltatták a nótaszót. Volt itt minden, móka és tánc, de egy biztos, a vajdaságiakat még a szakadó eső sem riasztja el attól, hogy jóízűen, együtt, mulatva űzzék el a telet.

A farsangi felvonulásFesztiváli forgatagFesztiváli forgatagKancsikásokA csapatok sátraiJelmezversenyJelmezek bemutójaJelmezek bemutójaVárakozás izgalmaA jutalmazottakKészülődés a színfalak mögöttTöpörtyűsütésKézműves süteményekPörköltfőzésPörköltfőzésA zenészek húzzák a nótátA zenészek húzzák a nótátA gyulai küldöttségMotorosok sátraTiszaszentmiklósi küldöttségJó ebédhez szól a nóta