Jelenlegi hely

Nagypiszanicán is megünnepeltük az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot

/ Mandácskó Eszter /
mandacsko.eszter képe

Március 20-án vasárnap tartotta a Nagypiszanicai Magyarok Közössége március 15-ei megemlékezését.

Az eseményen megjelent az eszéki magyar főkonzul De Blasio Antonio, továbbá a járás elöljárója és elöljáró-helyettese Pali Fredi és Vasić Zorica, az Országos Magyar Koordináció elnöke és alelnöke Balázs-Piri Zoltán és Jakumetović Rozália, továbbá a Zágráb megyei magyar képviselő Berkes Imre és a HMDK vezetőségét képviselő Jankovics Róbert.

Az ünnepségen a két horvátországi Petőfi ösztöndíjas is részt vett, Tóth Rebeka a műsor összeállítása, a program megszervezése mellett a levezénylésében is segített. Jómagam pedig, ahogy mindig, a vukováriak asszonykórusát támogattam.

A műsor előtt a megjelent vendégek megkoszorúzták a piszanicai szervezet székhelyének falán Knézich Károly tiszteletére állított emléktáblát. Majd az ünnepi műsor következett, melynek során a kultúrotthonban a házigazdák mellett fellépett a Daruvári Magyarok Közösségének kórusa, a Vukovári Magyarok Egyesületének Őszirózsa Asszonykórusa és a szentlászlói Petőfi Sándor Kultúregyesület tánccsoportjai.

nagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanicanagypiszanica