Jelenlegi hely

Népzenei és néptáncos hétvége Csernakeresztúron

/ Fábián Mónika /
fabian.monika képe

Március 15-én és 16-án Csernakeresztúron a népzenéé és néptáncé volt a főszerep. Magyarországról érkező vendégeink több csoportban foglalkoztak a csernakeresztúri és dévai érdeklődőkkel. A gyermek és ifjúsági, illetve felnőtt korosztály néptáncoktatáson vehetett rész, melynek keretében a gyermekek népi gyermekjátékokkal, moldvai és felcsíki táncokkal, énekekkel ismerkedhettek meg, míg az idősebb korosztály a mezőségi Magyarpalatka táncait sajátíthatta el. A hangszeres foglalkozások iránt érdeklődők furulya, hegedű és brácsa oktatáson vehettek részt. A tartalmas másfél napot március 15-i megemlékezés és táncház zárta.

Mezőségi táncokat Barta Csilla és Radócz Dávid oktattak, a gyermekekkel Molnár Balázs foglalkozott, Barta Gergely hegedűn, Bauer Iván furulyán és Erdélyi László brácsán oktatta az érdeklődőket. Zenei kíséretet oktatóink mellett Haskó János (koboz), Hegedűs Zsófia (hegedű) és Nagy Bence (dob) szolgáltattak.

A programot támogatta: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Csoóri Sándor Alap, Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány, Csernakeresztúri Hagyományőrző Egyesület.

E galérián kívül további képek Dulinszky Izabella Erzsébet jóvoltából a következő linken érhetőek el: https://www.facebook.com/dulinszky.izabella/media_set?set=a.239327539737...

HegedűoktatásBrácsaoktatásFurulyaoktatásFurulyaoktatásNéptánc gyermekeknek - a hangszerekkel is megismerkedtekMezőségi oktatás - ifjúsági és felnőtt korosztályA zenészek egy részeFurulyaoktatásNéptánc gyermekeknekHegedűoktatásHegedűoktatásMezőségi oktatás - ifjúsági és felnőtt korosztályMárcius 15-i megemlékezésSzózat - szavalta: Udvari Kincső és Szentes Tímea, CsernakeresztúrTáncházTáncházTáncházTáncház