Jelenlegi hely

Őrsvezetőjelöltek előhétvégéje

/ Szabó Bernadette /
szabo.bernadette képe

A tóthfalvi Kaszap István kollégiumban zajlott április 5-7. közt a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség Kiscserkész őrsvezetőképzés és Cserkész őrsvezetőképzés előhétvégéje. A vezetőképzés ezen szintje szervesen hozzájárul a csapat működéséhez, ugyanis a legkisebb egységet, az őrsöt hívatott vezetni mindenki, aki elvégzi a képzést. Az őrsvezető felelőssége nagy, hiszen példává válik az őrse szemében, mindamellett, hogy tőle sajátítják el a cserkésztudásuk java részét. A jelöltek, 14-16 év közötti vajdasági és erdélyi cserkészek, akik ráléptek a vezetővé válás útjára, az által, hogy teljesítették a feladataikat, jelen voltak a hétvégén és készülnek a nyári táborra. A kiképzőik vajdasági, kárpátaljai, kanadai és erdélyi magyar cserkészek, akik azon munkálkodnak, hogy a legtöbbet hozzák ki belőlük.

A képzésnek két külön altáborát alkotja a Kiscserkész és a Cserkész őrsvezetőképzés. Vajdaságban idén fektetik le a Kiscserkész Őrsvezető képzésnek az alapjait a Külföldi Magyar Cserkészszövetség tematikájából merítve, beleszőve az erdélyi és vajdasági sajátosságokat, igényeket.  A cserkész korosztályú őrsvezetőképzés nagy múltra tekint vissza, a szövetség születését követő évben már szerveztek őrsvezető képző tábort - az ideit a XXII.-ként tartják számon.

Az elmúlt hétvége volt az első találkozási alkalom, ahol, jelölt, mameluk és kiképző szerepekben dolgozhattak együtt az altáborok cserkészei. A programot ismerkedés (egymással és önmagukkal), rengeteg játék és megannyi érdekes foglalkozás, képzés töltötte ki a megszokott napirend mellett. A találkozás, a közös munka óriási lendületet adott és a lelkesedés csak fokozódott mindenkiben. Bizonyítékképpen: az alábbi képek mosolygós arcai.

 

RegisztrációIsmerkedős részIsmerkedős részIsmerkedős részJátékJátékJátékJátékJátékJátékJáték közbenJátékJátékEgyéni feladat megoldása közbenŐrsi foglalkozásŐrsi foglalkozásJátékJátékŐrsi foglalkozásŐrsi foglalkozásÁronék :)Képzés közbenTárgykörökEbédre várvaJátékKreatív pillanatokKiscsoportos munkákAlkotás közbenAlkotás közbenCsoportképKCS ŐVK altábor csoportképeCsoportképŐVK altábor csoportképe