Jelenlegi hely

A sebész, a huligán, a rab és a tolvaj esete a tükörtojással

Farsang Lupényban

/ Fülöp Ágnes /
fulop.agnes képe

Úgy tűnik 2018-ban is elkerülhetetlenné vált a farsang, nem volt ez másképp Zsil-völgyében sem. Lupény az egyik kiemelt városa a völgynek, ahol minden korosztály méltón, hangosan és látványosan ijesztgette el a zord telet. A lelkesedés megtette a hatását, mert a tél felháborodott és a hó csak esik, de nem rettent el senkit holmi hó, mert Hátszegen már nyílik a hóvirág.

A farsangi "áll a bál" elérte Lupényt, és rövid három hét leforgása alatt végigsöpört a városon. A szezont a felnőttek indították, egy fergeteges házibulival. A zenei alapot Orosz Gergely biztosította, aki a legjobb, legnépszerűbb dalokat válogatta össze 1950-1999-ig. A buliba kötelező volt beöltözni, így mindenki a saját stílusának megfelelően álcázta magát. A hajnalig tartó vigasság mindenkit felrázott. 

Az unitárius paplak nemcsak a fiataloknak, de az idősebbeknek is helyet szolgáltat a mulatozásra. A farsangot egy jó lángos, pálinka és szinte véget nem érő népdaléneklés mellett ünnepelték a jelenlévők. A helyszínről senki sem távozott üres kézzel, hisz tombola nélkül nincs farsang, amivel a szervezők tisztában voltak. 

A városi farsangi bálra, nemcsak a városból, de a környező településekről is érkeztek érdeklődők. A bálon közel 120 vendég vett részt és táncolt a Ludasi zenészek muzsikájára. 

A legkisebb korosztály is méltón ünnepelte a farsangot, a magyar tagozatos óvoda és a magyar tagozatos iskola alsó évfolyamai összevont farsangi mulatságot tartottak. A gyerekek bemutatták jelmezeiket, majd játékos vetélkedőn vettek részt. A szülők és nagyszülők által készített fánkok és finomságok zárták a jó hangulatú délutánt.

Lupény felnőtt farsangLupény felnőtt farsangLupény felnőtt farsangLupény felnőtt farsangLupény felnőtt farsangGyerek farsangGyerek farsangGyerek farsangGyerek farsangGyerek farsangGyerek farsangLupényi farsangi bál plakátUnitárius farsangUnitárius farsangUnitárius farsangUnitárius farsangUnitárius farsang