Jelenlegi hely

Szép Tündérország támad föl szívemben

Adventi koszorú készítés Vízaknán

/ Bajusz Erika /
bajusz.erika képe

Vízaknán is elkészültek az adventi koszorúk. Jó hangulatban, karácsonyi dallamokkal, süteménnyel és teával, mosollyal az arcunkon, szeretettel a szívünkben találkoztunk a Gyülekezeti Otthonban.

„Advent a várakozás megszentelése.”

Pilinszky János: Advent

Az advent a karácsonyra való készülődés és várakozás időszaka. Az időszak, amikor Jézus születését és eljövetelét várjuk gyermeki örömmel és várakozással a szívünkben. A közös várakozásnál pedig nincs szebb. Együtt készülni a Megváltó érkezésére, együtt énekelni, együtt sütni, az adventi koszorút, a várakozás jelképét és szimbólumát megalkotni. Koszorúinkon a négy gyertya a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. Tudunk-e hittel, reménnyel, szeretettel és örömmel készülni a szentestére és Jézus érkezésére? Együtt könnyebb várakozni, együtt könnyebb tevékenykedni. Így a vízaknaiak immár harmadik éve együtt készítik el a koszorút, együtt készülnek a Megváltó érkezésére. Az adventi vasárnapokon a templomban közösen gyújtják meg a koszorú gyertyáit. Advent első vasárnapján közösen tanultunk egy dalt, melyet minden vasárnap együtt énekelünk, és együtt dicsérjük az Urat. Második vasárnap a gyermekek énekét hallgathattuk, „Ő trombitaszóval jön a felhők közt”- zengték a gyerekek. Harmadik vasárnap pedig az ifjúság szolgál majd az istentisztelet alkalmával, liturgiában, énekekben egyaránt segédkeznek majd. Istentiszteletet követően pedig adventi teadélutánra hívják a közösség tagjait, hogy egy szép, közös időt együtt töltve, énekelve, örömmel a szívünkben készüljünk az utolsó várakozással teli vasárnapra.

 

„Szép Tündérország támad föl szívemben

Ilyenkor decemberben.

A szeretetnek csillagára nézek,

Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,

Ilyenkor decemberben.”

 

Juhász Gyula: Karácsony felé

Koszorú készítésKészülnek a koszorúkAdventi készülődésA gyermekek is alkotnakKészül a koszorúAdventElkészültekMindenki elfoglalta magátA gyermekek is sürögnek-forognakKészülKözösen készülünkKész a koszorúKülönleges koszorúkadventi készülődésEgyütt készítünk