Jelenlegi hely

Továbbképzés őrsvezetőknek

/ Szabó Bernadette /
szabo.bernadette képe

Mi kell egy őrsvezetői továbbképzéshez? Egy bevált vajdasági recept szerint: 3 elszánt tudós, érdeklődő őrsvezetők és egy vagány csapat, aki a logisztikáért felel. A recept Temerinben lett tesztelve január 4-6. közt vajdasági és erdélyi résztvevőkkel. A végeredmény, az előre kitűzött céltól nem tért el, vagyis segített a cserkészeknek a közösségépítésben, fejlődni vezetőként és módszertani tudásban gazdagodni.

A recept összetételében a legfőbb hozzávalók a gondoskodás és a szeretettel való megközelítés volt az ismerkedős, közösségépítő, kreativitást fejlesztő, probléma megoldó készséget elősegítő játékok; előadások; kvíz; őrsi foglalkozások; és filmnézés mellett. Mind a 24 résztvevő egy-egy bab elültetésével, majd gondozásával láthatta a csodát: a zord körülmények ellenére a szeretet által mégis fejlődtek a növények - valahogy így van ez az emberekkel is.

JátékŐrsi foglalkozás végénÉtkezésÜgyességi játékKözösségépítő játékKözösségépítő játékKreatív játékNövekednekPizzakészítésPizzakészítésKivirágoztak a növénykékKivirágoztakKiértékelésCsoportkép