Jelenlegi hely

Újvidéken jártak a maradéki diákok

Kirándulni voltak a maradéki magyar tagozatos osztály diákjai

/ Szabó Nóra /
szabo.nora képe

Egy szórványban élő diák számára mindig különlegesek azok a pillanatok, amikor valami újat tapasztalhat, amikor felcserélheti csendes kis falujának mindennapjait egy olyan napra, amikor egy nyüzsgő, impulzív és folyamatosan változó városba csöppen.

Ilyen napban lehetett része a maradéki magyar tagozatos osztály diákjainak, akik november 13-án ellátogattak Újvidékre.

A nap során betekintést nyertek a Pannon RTV háttérmunkájába, ahol személyesen is megtapasztalhatták, hogy milyen a kamera előtt, illetve mögött lenni, mire kell figyelni egy stúdiófelvétel során, és legfőképpen milyen előzetes és utómunkákat igényel akár egy pár perces híradós anyag, vagy egy hosszabb stúdióbeszélgetés.

Ellátogattunk a Magyar Szó Lapkiadó Kft. újvidéki nyomdájába is, ahol az újságok szerkesztési folyamatába is betekintést nyertünk, továbbá a Jó Pajtás és a Mézeskalács szerkesztőségének tagjaival is ismerkedtünk. A látogatás után kis harapnivalóval és újságcsomaggal kedveskedtek a gyerekeknek.

Természetesen lényegi részét képezte kirándulásunknak az újvidéki Petőfi Sándor Általános Iskola magyar tagozatos diákjaival való ismerkedés is, hiszen a maradéki diákok az alsó tagozat után a magyar nyelven való tanulást Újvidéken tudják folytatni. Emiatt is tartottuk fontosnak, hogy megismerkedjenek azokkal a gyermektársakkal, akikkel a későbbiekben együtt fognak tanulni.

A kirándulás jól sikerült, a folytatás igénye megvan, így biztosan lesznek közös programok az újvidéki gyerekekkel a jövőben.

A következő linken megtekinthető a Pannon RTV híradós anyaga:

https://pannonrtv.com/rovatok/szines/maradeki-magyar-kisiskolasok-latoga...

 

A Pannon RTV újvidéki stúdiójábanIsmerkedés a híradós anyagok háttérmunkájávalFelvétel előtti sminkA maradéki magyar tagozatos osztály diákjai az újvidéki Pannon RTV stúdiójábanIsmerkedtünk a kamera előtti és mögötti munkákkal isA Pannon RTV stúdiójábanPávlik Milán a "riporter szerepében"A Pannon RTV munkatársai megmutatták a gyerekeknek, hogyan zajlik a háttérmunkaKis vendégségBerta Zoltánnal, a Forum Nyomda igazgatójávalA Forum Nyomda bélyeg- és miniköny múzeumának megtekintése.A nyomdábanHogyan készülnek az újságok?!Fontos rész a nyomtatás utáni ellenőrzés is..Nyomdai munkaA vidám maradéki csapatA Jó Pajtás és a Mézeskalács szerkesztőségébenCímpalonCsepregi Attila, kirándulásunk óvodása.A Petőfi Sándor Általános Iskola magyar tagozatos diákjaival..