Jelenlegi hely

Ünnepi készülődés, sütés-főzés, almaevés

Karácsonyi összejövetel a magyarlapádi Gyöngypárta Táncegyüttesben

/ Hajdara-Herczeg Hajnalka /
hajdara.herczeg.hajnalka képe

2018. december 8-án - karácsony előtt ugyan, de már az adventi időszak közepén - együtt várta a karácsonyt a magyarlapádi Gyöngypárta Táncegyüttes.

Idén, a tavalyi karácsonyi összejövetelhez hasonlóan "titkos névhúzással" választottuk ki, melyik táncos, kinek ad valamilyen kis csomagolópapírba rejtett szeretetet az ünnepre. Az ajándékozás mellett azonban új elemeket is bevezettünk: a lányokkal közösen mézespogácsát (mézeskalácsot) sütöttünk, míg a fiúk elrendezték a termet és forralt bort, valamint forró teát készítettek. Miután elkészültek a kis pogácsák, együtt feldíszítettük az együttes közös karácsonyfáját, ahová mindenkinek egy díszt mindenképp fel kellett tennie. Emellett egy almát 30 felé vágtunk - hogy az együttes tagjai egészségben és együtt ünnepelhessék az elkövetkezendő karácsonyt is. Ezután zakuszkáskenyér-vacsorát csaptunk, az ünneplést pedig hajnalig tartó táncmulatság zárta.

Megható közös pillanatokkal, nevetéssel és némi kis ajándékkal a zsebünkben mehettünk mindnyájan haza, ezzel gazdagítva az otthoni ünnepet.

Ilyen boldogság mézespogácsát sütniEgy dísz mindenkinekSzorgos kezek a mézespogácsák felettMár majdnem készKözös almaevéssel kívántuk, hogy jövőre is együtt lehessünkZakuszkáskenyér-vacsora - nem is kell ennél jobbMosolyban gazdag, boldog karácsonyt!