Jelenlegi hely

XV. Strázsa Focitorna

Elindultunk, hazaértünk....

/ Fülöp Ágnes /
fulop.agnes képe

Lupényban idén is megrendezték, immár a XV. Strázsa Focitornát. A városban ez az egyedüli civil összefogáson alapuló rendezvény. A focitorna az Orosz család és az őket támogató barátok, ismerősök összefogásának köszönheti, hogy megérte a tizenötödik születésnapját.

A tornára Budapestről, Debrecenből, Kaposvárról, Nagymarosról Somoskőújfaluról, Csíkszeredáról, Sepsiszentgyörgyről, Kolozsvárról, Déváról, Szászvárosból, a Felvidékről, a délvidéki Tóthfaluból érkeztek a résztvevők. Kárpátalja igaz nem tudott csapatot indítani, de a jubileumi pólókat Beregszászon készítették a Bogárdivat közreműködésével.

A péntek esti vacsorán és az azt követő Romer akusztikus koncerten közel 100 ember mulatott. Az érkezés és a szobák elfoglalása után, hat lupényi asszony által készített töltelékes káposzta várta a vacsora asztalhoz a vendégeket. Desszertként a Kaposvárról érkező vendégek a történelmi Magyarországot ábrázoló tortával kedveskedtek a megjelenteknek. Minden év június 1-jén a gyerekeké a főszerep, aznap van gyereknap, így Orosz Zsike megsütötte csokitortáját, ami az utolsó morzsáig elfogyott. A hajnalig tartó beszélgetés, táncolás után mindenki nyugovóra tért.

A szombati nap a focié, a reggeli után Vulkánban, a szomszéd városban várta a csapatokat a műfüves pálya, ahol összemérték tudásukat és fizikai állóképességüket a résztvevők.

A tornán

  • I. helyezett EX FFC
  • II. helyezett Felvidéki harcosok + Székelylégió
  • III. helyezett Déva + Szászváros
  • IV. helyezett Barbárock - Lupény
  • V. helyezett Hazajáró + Tóthfalu
  • VI. helyezett Nagymarosi Öreg Fiúk

Az összecsapás után az ebédre készített bab- és pityókagulyással vártak mindenkit vissza a Strázsára, amit a fent maradt hölgyek és urak készítettek el, bográcsban. A díjátadó után, mindenki választhatott a felajánlott programok közül (rövid túra, gyereksarok, illetve kalandpark). Vacsora után következett a záró est, ahol a kitartóak tánccal köszöntötték a napfelkeltét.

A Focitorna, nemcsak a sportról szól, határokon átnyúló barátságokon alapszik, melyet összeköt és megerősít a magyar identitás. 

"Kezet csak megfogni szabad, elereszteni vétek, ellökni átok, egymásba simuló kezek tartják össze az eget és a világot!"  - Alföldi Géza - 

 

XV. Strázsa kupaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa FocitornaXV. Strázsa Focitorna