Jelenlegi hely

Nem élhetek muzsika szó nélkül Egyesület

Szappanos Tamás György (2022, 2023)
Szappanos Tamás György (2022, 2023)

Elnök: Cocosi Irina

Az egyesületet Kakasi Mihály, Visa alpolgármestere hozta létre Antal Géza kolozsvári RMDSZ képviselő segítségével. A szervezetet kifejezetten a népi kultúra megőrzése és továbbadása, rendezvények szervezése, valamint az ehhez szükséges anyagi támogatások pályázati úton való hozzáférése céljából alapították. Ennek köszönhetően az egyesület fogadószervezetként sikeresen regisztrált a Petőfi Sándor Program 2022/23 programjára, így a visai hagyományok ápolása, őrzése és tovább éltetése egy újabb szinten tud folytatódni.

Az egyesület még csak egy éves, 2021 őszén jegyezték be a román törvényszéken, így ez az első jelentős eredménye és sikere. Első programként pedig Szappanos Tamás  - 2022/23-as programszakasz ösztöndíjasa - által kezdeményezett és szervezett “Szüreti bál” valósulhatott meg, ahol a zenét Kodoba Florin és bandája (Magyarpalatka) szolgáltatta. A bál hetterét az egyesület biztosította, rendelkezésre bocsájtotta a kultúrházat, illetve gondoskodott az étkezésről is.

A szervezet vezetőivel és tagjaival példaértékű a kapcsolat, a közös munkát harmonikus és támogató együttműködés jellemzi.

Az egyesület elnöke Cocosi Irina  (mentor), elnökhelyettese Cocosi Enikő (mentor helyettes).