Jelenlegi hely

Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ

Kurdi Gábor (2023)
Kurdi Gábor (2023)

Vezető (Mentor): Pusko Gábor, igazgató

 

A Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ Tornalja város önálló költségvetéssel rendelkező intézménye. Az intézmény részlegei: művelődési központ, városi könyvtár, mozi, szabadtéri színpad, turistaszálló.

Fő feladatai közé tartozik a település kulturális és közművelődési életének szervezése, a lakosság ez irányú igényeinek kielégítése, a helyi kulturális és művelődési kezdeményezések felkarolása és koordinálása, elérhető közelségbe hozni a különféle kimagasló hivatásos előadókat, művészeket.

Tornalja napjainkban az egyetlen magyar többségű város Gömörben, épp ezért kiemelt figyelmet fordít a magyar kulturális értékek térségbeli felmutatására. A már említett hivatásos előadók – akik a kultúra legkülönfélébb szegmenseit képviselik – fellépéseinek megszervezése mellett nagy figyelmet szentel a helyi kulturális értékek megőrzésére és továbbadására. Ezért számos, elsősorban a magyar hagyományokat bemutató, ciklikusan ismétlődő rendezvényeket szervez: táncház, Hagyományok Napja folklórfesztivál, népzenei tanoda, nyári népzenei és néptánctábor, Középkori kavalkád. Ezek szervezése során rendszeresen együttműködik az adott téma legjelesebb hazai és magyarországi képviselőivel.