Jelenlegi hely

Napirenden a Petőfi Sándor Program

A szórvány magyarság megerősítését célzó Petőfi Sándor Program elindításáról tárgyalt keddi ülésén a Magyar Állandó Értekezlet szórvány szakbizottsága.

A Miniszterelnökség MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint Grezsa István, a nemzetpolitikai államtitkárság miniszteri biztosa elmondta, hogy az immáron harmadik éve sikeresen futó, a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program mintájára indítja el az államtitkárság a Petőfi Sándor Programot.

A program keretében ötven magyar fiatalt küldenek ki magyar szórványterületekre. A miniszteri biztos hozzátette: a programra nemcsak anyaországi fiatalok, hanem a határon túl élő, magyar állampolgársággal rendelkezők jelentkezését is várják.

Bodó Barna, a szakbizottság társelnöke és a külhoni magyar közösségek képviselői hozzászólásaikban üdvözölték és hiánypótló kezdeményezésnek nevezték a Petőfi Sándor Programot.

A tanácskozás résztvevői javaslatokat tettek a programmal kapcsolatban, majd a nemzetpolitikai államtitkárság képviselőit arra kérték, hogy a kivitelezés során vegyék figyelembe a helyi közösség igényeit is.

 

 
MTI
2015.03.10