Jelenlegi hely

Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!

A tiszakálmáfalvi hazaszeretetről a Varázslókkal

/ Mitru Barbara /
mitru.barbara képe

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Varázslók ifjúsági csoportja ismét bizonyította, hogy együtt, közösen feledhetetlen, értékes élményeket tudnak szerezni önmaguknak, és ezt szorongásukat, izgalmukat leküzdve, örömmel és szeretetteljesen adják át másoknak, Tiszakálmánfalva magyarságának.

Hetek óta a nemzeti ünnepünkről szóltak a próbák. Az idő múlásával az általuk kimondott szavaiknak is egyre mélyebb jelentései lettek. A vegyes korosztályt tekintve mindenkinél más és más értelmet kaptak gondolataik.

Az előadást megelőző héten vasárnapi kokárdakészítő foglalkozást szerveztünk az aktív, önzetlen és elkötelezett hozáállásukkal példát mutató Juhász Andreával és Szilly Gabriellával, ahol a papír tulipánok is elkészültek, amelyeket a megemlékezésre ellátogató érdeklődők vihettek haza az ismételt, 2020-as virágzás reményének üzenetével.

Az 1848-as forradalom eseményeit felelevenítő kiselőadás bemutatására a Katolikus Körben március 15-én került sor.

Ünnepi megemlékezésünket Tamás Krisztina és Balla Szabolcs szólótánca (felkészítő koreográfusok Budimlic Ármin és Lukács Kata), Nagy Csongor szívhez szóló énekes előadása és a Milánovits Tibor (Tanító bácsi) Barangoló szavalócsoportjához tartozó Juhász Tünde és Tóth Róbert szavalatai színesítették. Pongó Lajos-hangmérnök és az egyesület valamennyi tagjának a segítségével kerülhetett sor a méltó megemlékezésre.

Az „Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza” című előadással újra felelevenedtek Tiszakálmánfalván az 1848-as magyarországi események történései.

Maradékon a szerémségi központi március 15-ei ünnepségen a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesületet a Varázslók képviselték.

A helyszín változott, viszont a csoport hozzáállása rendületlen maradt. A szerémségi szórványterületeken élő magyarok összetartása, a Maradék-Tiszakálmánfalva kapcsolat, mind inspirációként és pozitív hajtóerőként hatott a csapat szellemiségére.

Nemzetünk színeit büszkén viselve, a tekintetek az összetartozást tükrözték.

Fotók: Juhász Andrea
            Kiss Ákos

Kokárda készítésKokárda készítésKokárda készítésKokárda készítésKokárda készítésKokárda készítésPapír tulipánokA remény virágaiKatic Stefania - műsorvezetőTörténelmi áttekintésTóth RóbertNagy Csongor - Kinőtt a szárnyunkJuhász TündeTamás Krisztina - Balla SzabolcsTamás Krisztina - Balla SzabolcsSzilly Eszter - Mitru Barbara'.. de mit tesz eközben a magyar nemzet?..'Varázslók ifjúsági csoportVarázslók ifjúsági csoportVarázslók ifjúsági csoport MaradékonVarázslók ifjúsági csoport MaradékonVarázslók ifjúsági csoport Maradékon a szerémségi központi megemlékezésenVarázslók ifjúsági csoport Maradékon a szerémségi központi megemlékezésen"Éljen a magyar szabadság, éljen a Haza!"A Varázslók a szerémségi központi megemlékezésenA Varázslók ifjúsági csoport Maradékon a szerémségi központi megemlékezésen