Jelenlegi hely

“Felejthetetlen legyen az Ő halálok...”

Megemlékezés az aradi vértanúkról Tiszakálmánfalván

/ Mitru Barbara /
mitru.barbara képe

A Varázslók az elmúlt időszakban a közösséget tekintve rendkívül fontos feladatokat vitt véghez örömmel és kitartással. A nemzeti ünnepeink megemlítését, felelevenítését vállalták magukra.

Október 4-én a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Varázslók ifjúsági csoportja az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseire és mártírjaira, az aradi vértanúkra emlékezett. A gyermekek, fiatalok a történelmi eseményről meséltek, az aradi tizenhárom hősies és mindannyiunk számára mindenkor példát mutató nemzeti elkötelezettségről. Az, hogy felnőtt és gyermek egy témáról beszél, énekel, hall, mind összekovácsoló és közösségformáló erővel bír, így ez alkalommal az egyesület felnőtt tagjai is aktívan bekapcsolódtak az előadásba. Milánovity Ottíilia - egyesületi elnök, Barna-Sára Bernadett, Juhász Andrea, Snejder-Sára Ildikó - szülők, Moldvay Károly, Milánovity Sándor, Pápista István szavalata és énekhangja tette rendhagyóvá a megemlékezést.
Az előadás végén a közösség nevében Milánovits Tibor, mindenki "tanító bácsija" - aki mögött több évtizedes pedagógusi, nevelői pálya áll - fejezte ki háláját és köszönetét a megemlékezésért. 

 

A rendezvény színvonalas hangosításáért Pongó Lajos és Juhász Attila felelt.
A fotókat a Varázslók fotósa, Kiss Ákos készítette.

Megemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra TiszakálmánfalvánMegemlékezés az aradi vértanúkra Tiszakálmánfalván