Jelenlegi hely

Nemzeti Kisebbségek Tevékenységeinek Szemléje

Az óbecsei Petőfi Sándor Kultúrkör vendégszereplése Banja Lukában

/ Fekete Tamás /
fekete.tamas képe

Október 12-én és 13-án színes programoktól volt hangos a Szerb Köztársaság két városa, Banja Luka és Prnjavor.

Mint eddig minden évben, idén is megszervezésre került Banja Lukában a Nemzeti Kisebbségek Tevékenységeinek Szemléje, immár 16. alkalommal, és Prnjavor városban a Nemzeti Kisebbségek Fesztiválja 10. jubileumi alkalommal.

A Fesztiválon és a Szemlén az óbecsei Petőfi Sándor Kultúrkör Kiscimbora táncegyüttese Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó vezetésével, valamint a „Becsei vonós banda”  népszerűsítette a magyar kultúrát ezen az eseményen.

"nemzetek kertje"Banja Luka, színpad, SzemleFőpróba-Banja LukaFőpróba -Banja Luka 2Szemle, tánccsoport, Banja LukaSzemle Banja LukábanSzemle Banja Lukában 2A táncegyüttes, Banja Luka, SzemleA táncegyüttes, Banja Luka, Szemle 2A Táncegyüttes és Irén ( a Magyar Szó Egyesület elnökasszonya)A táncegyüttes, és a Magyar Szó Egyesület tagjaiÁlló fogadás-fánkokMagyaros ételekmagyar dekorációVárosnézésA várfalon, városnézés "Kastel"A "Nemzeti Kisebbségek Szövetsége" irodájának megnyitója, PrnjavorIroda megnyitó előtt-PrnjavorZenélés az iroda megnyitónIroda megnyitó-PrnjavorPrnjavor, FesztiválPrnjavor, Fesztivál,főpróbaVonós banda PrnjavorbanFesztivál-PrnjavorFesztivál-Prnjavor 2Fesztivál, Prnjavor, táncegyüttes