Jelenlegi hely

Szüreti mulatság Ungváron

/ Kovács Hanna /
kovacs.hanna képe

2018. október 26-án az Ungvári 10-es Számú Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskolában szüreti mulatságot tartottunk. Közvetlenül a műsor kezdete előtt a Csüllő néptáncegyüttes énekszóval végigjárta az iskola minden osztályát meghíva a tanulókat a szüreti bálba.

A mulatság egy műsorral vette kezdetét, amelyben az iskola néptánccsoportjai egy-egy rövid koreográfiát adtak elő abból a táncanyagból, melyet szeptember óta tanulnak. Vendégként bemutatkozott a nagygejőci Kincső néptánccsoport is. A műsor után táncházzal folytattuk a mulatozást a Csipkés együttes közreműködésével. Az egyes táncrendek közti szünetekben meleg teával és bundás, sült almával csillapíthatták szomjukat és éhségüket a jelenlevők, de volt zsákbamacska is, így mindenki élményekkel és ajándékokkal térhetett haza.

A Csüllő néptáncegyüttes énekszóval vonult végig az iskolábanA Csüllő szüreti mulatságba hívja az iskola tanulóitAz 1. osztályosok szüreti gyermekjátékokat mutattak beLipem, lopom a szőlőtA 2. osztályosok kórusaMoldvai pingvinesHoinaRábaközi beköszöntőSzélről legeljetekJár a fazék, járCseprente néptáncegyüttesTöltsd teli pajtás poharad!Vendégünk volt a nagygejőci Kincső néptáncegyüttesMezőföldi táncokkal mutatkozott be a KincsőCsüllő néptáncegyüttesA Csüllő Bodrogközit táncoltCsipkés együttesTáncházTáncházJátékBoldogságZsákbamacska