Jelenlegi hely

Templombúcsú Tiszakálmánfalván

A Magyarok Nagyasszonya-templom 110 éves évfordulóját ünnepelték Tiszakálmánfalván

/ Mitru Barbara /
mitru.barbara képe

A templombúcsún a híveknek lehetőségük volt a falu lelki megújulásáért, illetve személyes lelkiéletükért imádkozni Pósa László óbecsei plébánossal. Egyik gondolata alapján, ha saját belső hangunkat halljuk, akkor igazából a Szentlélek sugallatait hallgatjuk és ezt csak úgy érhetjük el, ha Isten példája szerint odafigyelünk embertársainkra.
A pénteki szentmise és szentségimádás után a Katolikus Körben a
templom múltjához tartozó, régiségekből álló gyűjtemény került kiállításra, illetve alkalmi műsor vette kezdetét, ahol a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület vegyeskórusa, ifjú szavalók, Nagy Csongor és a Gubancoló néptánccsoport színesítette az előadást. Az estet Milánovits Tibor nyugalmazott tanító szavalata zárta.
Az ünnepi búcsúi szentmisét Sztrikovits János dersi prépost celebrálta Franjo Lulić titeli plébánossal és Szöllősi Tiborral, a tiszakálmánfalvi plébánia vezetőjével együtt.

(A fotókat Balla Szabolcs készítette)

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület vegyeskórusaKlajner Róbert szavalNagy Csongor a Békét és reménységet c. dal előadása közbenSzöllősi Tibor atya a templom történetéről mesél...A leányok táncra készenA Gubancolók néptánccsoportFincsúr Zsolt is készen áll a táncraA Gubancolók néptánccsoportMilánovits Tibor, szavalatával zárja az előadástA templom múltját idéző kiállításA templom múltját idéző kiállításA templom múltját idéző kiállításRégi ima- és énekeskönyvA tiszakálmánfalvi Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomhoz tartozó feszületAz Árvácska kézimunka csoport kiállított értékeiAz Árvácska kézimunka csoport kiállított értékeiSzöllősi Tibor atya, a tiszakálmánfalvi plébánia vezetője  az ünnepi, búcsúi szentmise közbenSzöllősi Tibor atya, Sztrikovits János dersi prépost és Franjo Lulić titeli plébánosA hívekA hívekKöszönetnyilvánítás...