Jelenlegi hely

A város, ahol egy hétig tart a farsangi mulatság… – Déva

/ Koffol Gábor /
koffol.gabor képe

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által szervezett farsangi bál után a Téglás Gábor Elméleti Líceum vitte tovább a karneválhangulatot, ahova számtalan, színesebbnél-színesebb rajz, álarc és különleges maszk érkezett, illetve díszítette az iskola falait. Idén nagyszabású, farsangi projektnek adott otthont az iskola, melynek keretében az ország számos településéről és határon túlról is érkeztek rajzok, maszkok, amelyek “színt kölcsönöztek” a farsangi hangulathoz.

Február 22-én az iskola előkészítő, illetve elemi osztályos tanulói öltöztek be különféle maskarákba, majd egyenként rövid versekkel, mondókákkal mutatkoztak be. A negyedik osztályos tanulók egy zenés-táncos előadással is készültek. A gyerekeket a műsor végén a jól megérdemelt farsangi fánkkal kínálták meg.

Február 23-án az óvódások foglalták el a színpadot és színes jelmezekbe bújva, önfeledten, vidáman énekeltek és táncoltak. Ezen alkalomra még két dévai, illetve a vajdahunyadi magyar óvodából is érkeztek gyerekek.

Február 24-én az iskola felsőbb tagozatos diákjaié volt a főszerep, akik osztályonként különböző mókás életképeket, jelenetek és táncokat adtak elő. Ezt követően a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Margaréta tánccsoportja, moldvai táncokat mutatott be. A közönség legnagyobb örömére az előadást követően Tompos Krisztina - a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa – vezetésével egy fél órás táncház következett, amelybe bárki csatlakozhatott, nagyon sokan meg is ragadták az alkalmat.

Február 25-én került megrendezésre a városi farsangi bál, amelyen egy közös vacsorára és ünneplésre került sor. A bál kezdetén a Szent Ferenc Alapítvány Margaréta tánccsoportja egy keringőt táncolt – amelyet Tompos Krisztina tanított be –, ezzel meghozva a jelenlévők táncos kedvét. Kiváló hangulatot teremtett a dévai Favorit Zenekar, és a bálozók kedvére, késő éjszakáig húzták a “talpalávalót”.

A fentebbi sorok, illetve az alábbi képek bizonyítják, hogy a dévai közösség apraja-nagyja felkészült a tavasz érkezésére!

Téglás Gábor Elméleti Líceum - Farsangi színkavalkádFőszerepben: Szuperhősök, tündérek, rendőrök... lovagok, boszorkányok, kalózokTrollok tánca - a IV. osztály előadásábanFarsangi hangulat - Elemi osztályos diákokFarsangkor is népszerű a "székfoglalós" játékKözös tánc a maskarákbanMókás farsangi színházA középiskolás diákok "Micsoda nő ez a férfi" című előadásaKán-kán tánc a tizedikes fiúk előadásábanNincsen farsang fánk nélkül!Dévai Szent Ferenc Alapítvány - Margaréta tánccsoportjának fellépéseMargaréta tánccsoport - Moldvai táncokat mutattak beFarsangi táncház - Tompos Krisztina vezetésévelA farsangi vacsorára, és a zenészekre várva...Margaréta tánccsoport - Csoportkép a keringő utánTalálkozunk jövőre!