Jelenlegi hely

Békét a hazánknak, békét a világnak!

A kőhalmi after school karácsonyi műsora

/ Halász Hargita /
halasz.hargita képe
2019. december 19-én Kőhalomban mintegy 45 gyermek vett részt az ünnepi, karácsonyi műsoron. A Kőhalmi Református Egyházközség és Szórványdiákotthon Holland termében gyülekezett össze a népes közönség, ami a hétköznapokon az after schoolos foglalkozás helyszíne is egyben.
Karácsonyi ünnepség KőhalombanKarácsonyi ünnepség KőhalombanKarácsonyi ünnepség KőhalombanKarácsonyi ünnepség Kőhalomban

Az ünnepség rövid áhítattal kezdődött, melyben Nt. Szilágyi Zoltán kőhalmi református lelkész hirdette az örömhírt, hogy Isten szeret minket. A bátorító gondolatok után a felsős fiúk adtak elő egy humoros karácsonyi jelenetet, melyben mint hajléktalanok látogattak el a szent családhoz karácsony estéjén. Ezután a helyi óvoda magyar csoportja mutatkozott be, Biró Helga óvónő vezetésével. A felsős lányok Bojtorján Karácsony ünnepén című énekére gyertyatáncot mutattak be, melynek hatására mindenkinek meglágyult a szíve, s átérezhettük, hogy karácsonykor valami különösen melegséget érezhetünk, ha a szeretetet és békességet a szívünkbe engedjük. A megható tánc után az alsós diákok és az óvodások pásztorjátéka következett, miután a gyermekek jókívánságukat énekben mondták el: 

Karácsony éjszakáján,

kívánjunk sok szépet,

minden földi lénynek, 

erőt, egészséget! 

Békét a szívünkbe, 

békét családunknak, 

békét a hazánknak, 

békét a világra! 

Az ünnepség végén az angyalnak köszönhetően kis meglepetésben is részük volt a gyermekeknek. Köszönjük a tanárok, óvónők önkéntes, áldozatos munkáját, melynek gyümölcse volt ez az este is!