Jelenlegi hely

Célba értünk…

Megalakult a Rákóczi Szövetség Ürményházi helyi szervezete

/ Bence Norbert /
bence.norbert képe
2019. november 21-én, csütörtökön új helyi szervezet nyitotta ki kapuit az ürményházi magyar lakosok előtt. Délután 4 órára több mint 20 személy azért jött el a helyi közösségi terembe, hogy jelenlétével és szakmai támogatásával, hozzájáruljon a Rákóczi Szövetség ürményházi helyi szervezetének megalapításához.
A Rákóczi Szövetség Ürményházi helyi szervezet alakuló ülése.Móricz Amelita átveszi a Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Program ösztöndíjátGáspárdy László, a Rákóczi Szövetség szervezeti munkatársának köszöntője.Megalapítottuk a helyi szervezetet.

Az alakuló ülést Aradi Márk és Gáspárdy László, a Rákóczi Szövetség szervezeti munkatársai tisztelték meg jelenlétükkel. Gáspárdy László kiemelte, hogy a nap folyamán két fontos dolgot is sikerül Ürményházán célba vinni, az alakuló ülés mellett egy díjátadót is. A Magyar Iskolaválasztási Program keretén belül Móricz Amelita, az Ürményházi Általános Iskola elsős magyar kisdiákja vehette át a Szövetség ösztöndíját.

Az ösztöndíj átadása után megnéztünk egy fantasztikus összefoglalót a Rákóczi Szövetség eddig megtett nemes útjáról, amely még nagyobb lendületet adott számunkra, hogy megalapítsuk a helyi szervezetet. A kitöltött tagsági nyilatkozatok után megválasztottuk a helyi szervezet elnökét, alelnökét és gazdasági vezetőjét. A jelenlévők egyöntetű szavazással Cseh Jánost, a helyi általános iskola „tanító bácsiját” választották meg elnöknek. Alelnöknek Pintér Anna-Máriát választották, míg gazdasági vezetőnek pedig Barna Annának szavaztak bizalmat a jelenlévők. A szórványban élő magyarság számára új lehetőségek nyíltak meg, melyre Gáspárdy László hívta fel a figyelmünket. A továbbiakban közös beszélgetéssel zártuk sikeres napunkat.