Jelenlegi hely

Cserkészek - vissza a kezdetekhez

Az 1. számú Sík Sándor Cserkészcsapat felélesztése

/ Gáspár-Barra Áron /
gaspar.barra.aron képe
Lelkes felnőttek gyűltek össze, hogy felelevenítsék, gyarapítsák cserkész tudásukat, és újjáalakuljon a muzslyai 1. számú Sík Sándor Cserkész csapat.
Körmünkre ég a gyufaCserkész törvény hadarásaKi ad egy szemüveget?Selfie a mentorral

A magyar cserkészmozgalom 1910-ben indult útjára Muzslyáról (Vajdaságból). Itt alakult meg az első magyar cserkészcsapat. A kezdetektől több mint száz év telt el, azóta számos cserkészcsapat alakult, viszont néhányuk felfüggesztette működését, különféle okok miatt. Ez történt az első muzslyai cserkészcsapattal is, mely Sík Sándor nevét viselte, viszont néhány elszánt felnőtt elhatározta, hogy újraéleszti a csapatot. Így történt, hogy múlt vasárnap délután cserkészfoglalkozásra gyűlt össze néhány öreg cserkész, illetve cserkész élet iránt érdeklődő felnőtt.

A foglalkozás keretein belül felelevenítettük, hogy „mi fán terem a cserkészet”, énekeltünk, játszottunk, kacagtunk. Lemértük, hogy ki tudja elmondani a tíz cserkész törvényt egy gyufaszál leégése alatt, átbeszéltük, hogy miről szól a cserkész fogadalom szövege, majd megtanultuk az Én az éjjel nem aludtam egy órát... kezdetű népdalt. Zárásképpen gyertyafénynél, meghitt hangulatban énekeltük el a Szellő zúg távol... kezdetű dalt, majd jó éjszakát kívántunk egymásnak.