Jelenlegi hely

Cserkésznapok Nagykaposon

Kapcsolatépítés határon túli cserkészekkel

/ Ádámosy Gábor /
adamosy.gabor képe
Egy élménydús hétvégét tölthettek együtt a nagykaposi cserkészjelöltek a tordai cserkészekkel. Harmincöt résztvevővel zajlott Nagykaposon a cserkészhétvége, ahol a szórakozás mellett hasznosak is próbáltunk lenni a helyi közösségnek. Erdélyből, Tordáról látogatott ide a 122-es Jósika Miklós cserkészcsapat felfedező korosztályú raja.
Közös éneklésIsmerkedésVacsoraKalandpark

Március 29-én, pénteken Tordán buszra szálltak a helyi cserkészek. Kolozsváron még néhányan csatlakoztak, így 18 cserkésszel teljes lett a létszám, és kezdődött a kaland. A hosszú út után pontban éjfélkor érkezett a busz Nagykaposra a Magyar Közösségi Ház udvarára, és a vendégek elfoglalták szállásaikat. A helyszínen személyesen fogadtam az érkezőket. Egy szerény vacsora után máris hálózsákokba bújtunk.

A nagykaposiak számára a program szombaton kezdődött. Reggel 8-ra megérkeztek ők is a Magyar Közösségi Házba, ahol 18 tordai cserkész már várta őket. Néhány rövid ismerkedőjáték után egy autóbusszal és három személygépkocsival a Zempléni kaladparkba indultunk, Sátoraljaújhelyre. A nagykaposiak legtöbben a korcsolyapálya jegét próbálták ki, a többiekkel viszont a libegőt és az átcsúszópályát is megkockáztattuk, majd a bob pályán is kipróbáltuk bátorságunkat.

Délután 2 órára visszaértünk Nagykaposra, ahol egy vendéglőben közösen ebédeltünk. Ebéd után egy kis pihenő, majd városnézés következett. A városi sétával átkerültünk a város másik végében lévő focipályára. Itt vegyes csapatokat alkotva frizbi- és métabajnokságot rendeztünk.

Este 7 órára mindenkit várt a meleg vacsora a Magyar Közösségi Házban, két szülő jóvoltából. A jól megérdemelt gulyás után közös társasjátékozással töltöttük el az időt, ami egészen későig elhúzódott. 10 órakor belekezdtünk egy gitárestbe, közös éneklésbe, amit többen még a hálózsákokban is folytattunk. Szombat este már a nagykaposiak is a helyszínen aludtak.

Vasárnap reggel 7:45-kor kezdtük a programot reggeli tornával, majd takarítás és reggeli következett. Reggeli után az istentiszteletre állítottuk össze kis műsorunkat. 10:15-kor megkezdődött az istentisztelet a református templomban, amelynek végén előadtunk három ifjúsági vallásos dalt. Végül délben együtt ebédeltünk ismét a vendéglőben.

A program délután 2-kor zárult egy nagy közös kézfogással, amit hosszas elköszönés, majd hazautazás követett.

A hétvége alatt komoly barátságok születtek, amelyeket igyekszünk megtartani. A következő lépés ez irányba a tordai csapat nyári tábora lesz, amin terv szerint részt fog venni a nagykaposi csapat is.