Jelenlegi hely

Éneklő ifjúság Kodály Zoltán szellemében tizenegyedik gyermekkari találkozó

/ Sós Nóra /
sos.nora képe
Tizenegyedik alkalommal szervezett gyermekkari találkozót Éneklő ifjúság Kodály Zoltán szellemében elnevezéssel a Romániai Magyar Dalosszövetség, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. A helyszínválasztás Dévára és a Csángótelepi Ferences templomra esett, mivel a Szent Ferenc Alapítvány 25. évfordulóját ünnepeli az idei évebn.
Balogh-Botár Csaba Károly a Téglás Gábor Elmeleti Líceum aligazgatojaMadefalvi ScholaSzilágysomlyói Szederinda citeraegyüttesTéglas Gábor Elmeleti Líceum kórusa

A rendezvényen köszöntőt mondott Tóth Guttman Emese, a Romániai Magyar Dalosszövetség elnöke, Dr. Széman Péter, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület elnöke és a helyi Téglás Gábor Elméleti Líceum aligazgatója, Balogh-Botár Csaba Károly.

A házigazda Téglás Gábor Elméleti Líceum énekkara nyitotta meg a gyermekkari találkozót, majd őket követte a Madéfalvi Schola, a szilágysomlyói Szederinda citeraegyüttes és a Kolozsvár Magyar Gyermekkórusa.

A gyermekek tiszta hangja, mosolya és zene iránti szeretete járta át a teret, és boldog pillanatokkal örvendeztette meg a közönséget.