Jelenlegi hely

Hazajárók hazaérkeznek Lupényba

Hazajáró közönségtalálkozó

/ Fülöp Ágnes /
fulop.agnes képe
Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor, a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Honismereti Magazinműsor szereplői Lupényba látogattak. A Hazajáró epizód 122. részében a műsor bemutatta a Zsil-völgyét, amelyben Maderspach Viktor nyomában bejárták a Nyugati-Zsil völgyét. A sikeres túra után a Hazajáró közönségtalálkozó turné egyik állomása Lupény.
Hazajáró közönségtalálkozóHazajáró közönségtalálkozóHazajáró közönségtalálkozóHazajáró közönségtalálkozó

A Lupényt körülvevő hegyek nemcsak a helyiek szívét dobogtatják meg nap mint nap, hanem Kenyeres Oszkárét és Jakab Sándorét is.  A Hazajáró című produkció két műsorvezetője nyíltan vallja magát a hegyek szerelmesének. A Zsil-völgyébe 2011 óta járnak vissza rendszeresen, vissza a hegyekhez és a lupényi lakosokhoz, akikkel az évek során baráti kapcsolatot alakítottak ki.

A közönségtalálkozón közel 80 fő vett részt, a műsor a helyiek számára nagyon kedves, hisz a produkciónak köszönhetően számtalanszor viszontláthatták hegyeiket a tévében. A "Hazajárók" voltak a Vulkán hágón, a Strajan, a Paringon, bejárták a kis Retyezátot és bejárták az Oszlea gerincét. A találkozó jó hangulatban, vidáman telt, ahol az érdeklődők betekintést nyertek a műsor készítésének folyamatába, megismerték a háttérben dolgozó stábtagokat, a forgatás körülményeit, nehézségeit, és a mindenki hibázik elv alapján, a rontott felvételeket is bemutatták a műsor készítői. A találkozó zárásaként az évet összefoglaló adást vetítették le a jelenlévőknek. A lupényi barátokkal, éjszakába nyúló beszélgetést folytattak, majd másnap reggel elindultak a turné következő városába, Madéfalvára.