Jelenlegi hely

Március 15-i megemlékezések szerte Szeben megyében

/ Töttösi Gergő /
tottosi.gergo képe
Szeben megyében több helyen is megemlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. Elsőként Szelindekre látogattunk, ahol a Petőfi Sándor és Bem József egykori főhadiszállásán állított emlékműveiket koszorúztuk meg. Az eseményen többek között jelen volt Benedek Zakariás parlamenti képviselő is.
Csoportkép SzelindekenÜnnepélyes zászlós bevonulás MedgyesenMegemlékezés KiskapusonElőadás Erzsébetvároson

Ezt követte a medgyesi református templomban tartott ünnepi műsor. Az eseményen beszédet mondtak a történelmi egyházak képviselői, valamint Orosz Csaba medgyesi tanácsos. Felléptek továbbá a Báthory István Általános Iskola diákjai, valamint a Medgyesi Magyar Kórus. Megemlékezésünket közös imával, valamint a Himnusz eléneklésével zártuk, végül szeretetvendégség következett, és megtekintettük a Hosszabbított Programban résztvevő gyerekek alkalomhoz készített rajzait. Szintén az iskola diákjainak rajzaiból nyílt kiállítás a városi múzeumban. A rajzok témája ugyancsak a március 15-i, valamint azt követő események. A rajzok április 10-ig látogathatók ingyenesen.

Az megemlékezés-sorozatot vasárnap zártuk istentisztelettel, valamint ünnepélyes koszorúzással Erzsébetvároson és Kiskapuson.