Jelenlegi hely

Maszkabál Ürményházán

Farsangi felvonulás Ürményházán

/ Bence Norbert /
bence.norbert képe
A helyi kulturális vezetők idén engem bíztak meg a farsangi felvonulás megrendezésével Ürményházán. Örömmel vállaltam a feladatot, így január végétől teljes gőzzel neki is láttam az előttem álló teendők elvégzéséhez.
Maszkabáli felvonulás ÜrményházánGyülekező a helyi Vadász Otthon előttAz Ürményházi Általános Iskolások fellépéseAz elmaradhatatlan selfie

Először összehívtam egy szülői értekezletet, ahol megvitattuk a szülőkkel közösen, hogy milyen jellegű rendezvényt szeretnének. Az értekezlet során megbeszéltük, hogy mikor legyen a maszkabál, milyen díszítést szeretnének, illetve milyen enni- és innivalóval kedveskedjünk a gyerekeknek. Ezután elkészítettem a forgatókönyvet, amely a magyar óvodások és általános iskolások előadásának leírását tartalmazta.

2020. február 23-án sikeresen megszerveztem az ürményházi maszkabált és felvonulást. A helyi Vadász Otthon előtt volt a gyülekező, ahonnan egy közös csoportkép után felvonultunk a faluban. A napsütéses szép időben a felvonulásunk sikeres volt, utána a helyi községháza dísztermébe vettük az irányt. A telth ázas rendezvényt az óvodások ugri-bugris és az általános iskolások verses, énekes és táncos fellépése aranyozta be. A hivatalos rész után a gyermekek egy másfél órás farsangi zsúron vehettek részt. Sokat köszönhetek annak, hogy a szülők és helyi lakosok nagyon talpraesettek, és mindenben a segítségemre voltak. Volt aki a modern tánc tanítását vállalta, mások díszítettek vagy fánkot sütöttek, de a rendezvény végén sem maradtam segítség nélkül, a takarításban is aktívan kivették részüket a felnőttek és a gyerekek. Természetesen minden szülő gondoskodott a gyermekéről, hogy megfelelő jelmezt viseljen az ürményházi maszkabálon. Elmondhatom, hogy egy eseménydús és emlékezetes farsangi maszkabált tudhatunk magunk mögött.