Jelenlegi hely

Megérkezés

Kassa és a Rovás Egyesület bemutatása

/ Krupár Luca /
krupár.luca képe
"Boldogan mentem a ködben, és ezt gondoltam: végre! Végre egyszer lehet cél és irány nélkül haladni néhány lépést e civilizált életben is, mely máskülönben amúgy is aggasztóan célirányos. Végre néhány perc, egy nagyváros életében, mikor ismeretlen erő felold mindent, ami anyagszerű, s a város átadja magát e különös játéknak, mely kissé félelmes és veszélyes is." Márai Sándor
Erzsébet utcai székhelySzent Erzsébet-dóm

Kassán, az Erzsébet (Alzbetina) utcán helyezkedik el a Rovás Egyesületnek a székhelye. Kellemes környék a belvárosban. Telis-tele van kávézókkal, éttermekkel. Az utcáról rögtön kilátás nyílik a Szent Erzsébet-székesegyházra, mely érett gótikus stílusban épült. Könnyen ki lehet kapcsolódni a sétáló utcán, mivel hangulatos utcácskái vannak, és a szökőkutak is elvarázsolják az embert.

A Rovás Egyesület egy nagy baráti kör eredménye, több magyar család fogott össze, fő szervezői Kovács Ágnes és Szabó Ottó festőművész. Mentorom Gergely Papp Adrianna is e család része, aki Debrődről segíti az egyesületet.

A Rovás Egyesület székhelye pontosan beleillik ebbe a kassai hangulatba, egy nagy épület, kis udvarral, erkéllyel. Több kiállítóterme, hatalmas pincéje és apartmanjai vannak. Most nemrég nyílt meg az éttermük, ahol reggelit és ebédet lehet kapni, de persze a kávé sem maradhat el. Főszakácsok Gágyor Zille és Fekete Gábor. Előztes bejelentkezéssel szívesen várják a vendégeket a nyugalom szigetén.