Jelenlegi hely

Óteleki néptáncos napok

Akik a néptáncot nagyon szeretik...

/ Mecser Szilvia /
mecser.szilvia képe
Ősztől májusig havonta egy-egy hétvégi napot végigtáncoltunk az óteleki gyermekekből és felnőttekből álló Nefelejts Néptánccsoporttal.
óteleki legényektáncoktatástáncoktatástáncoktatás

Temesvárra érkeztem után az első hetekben, már szeptemberben hírt kaptam arról, hogy a Temes megyei Óteleken nagyon szeretnek néptáncolni és szeretnének segítséget kapni a néptáncoktatásban. 

Októberben sikerült találkozni Pál Renáta tanítónővel, aki mesélt arról, hogy Óteleken a Százszorszép Hagyományőrző Körön belül külön néptánccsoport jött létre - a Nefelejts Néptánccsoport, mert nagyon szeretnek táncolni a gyermekek és a felnőttek is. Mivel hétközben nem volt megoldható, havonta egy hétvégi napon látogattunk oda Simonfi Sándorral együtt, aki az Eszterlánc Kulturális Egyesület legnagyobb, Eszterlánc csoportjában és a Butykos Néptánccsoportban is táncol, hogy népi játékokkal, rábaközi táncokkal ismertessük meg az óteleki vidám társaságot. Már első alkalommal megérintett minket a jó társaság nyíltszívűsége, a lelkesedés, a családias hangulat, ahogy a gyerekek, több szülő, még egy-egy nagyszülő is részt vett az alkalmakon, ahol többségében gyerekekkel együtt 20-25-en is összegyűltek.. 

 

Először az egykori óteleki gyermekotthon épületében, majd később a kultúrházban tartottuk délelőtt tíztől délután háromig a táncos óráinkat, közben a felnőttek a jóleső közös ebédről is gondoskodtak. Simonfi Sándor amíg lehetősége van, továbbviszi a táncoktatást áldozatos munkájával a jövőben is.