Jelenlegi hely

Szeben megyei fiatalok csobbantak a Hargitán

/ Varga Emese Anna /
varga.emese képe
A MADISZ, vagyis a medgyesi magyar fiatalok érdekképviseleti szervezete idén 2015-ben 5. alkalommal rendezte meg úszótáborát 72 fiatal számára, akik elsősorban Szeben megyéből érkeztek, de Hargita és Kovászna megyék fiataljai is 3-3 fővel képviselték magukat. A Petőfi Sándor Program ösztöndíjasaként, bár még a programon kívül, de nagy szeretettel vártak köreikben, így július utolsó hetét együtt töltöttük a hangulatos Hargita szívében.
Esti közös móka: gyermekszínpadJurta építés mesterfokonNézd, milyen közel van a Hold!Szervezők csapata

A képeket készítette: Pálhegyi Attila

Az úszótábor során a fiatalok megismerkedtek a helyes mozdulatsorokkal, visszatérőként finomították technikájukat, s ezek mellett egy eseménydús és színvonalas gyermektáborban vettek részt. A csapatépítő játékok során megcsillogtatták kreativitásukat és tehetségüket, felejthetetlen esti előadásokkal, izgalmas számháborúval, közös táncokkal és mókás tábori indulókkal megörvendeztetve minket, szervezőket.  

A MADISZ csapata számos érdekes előadással gazdagította a program kínálatot, gondolok itt a közös jurta építésre és íjászatra, az esti csillagászatra a Szaturnusz gyűrűivel, és a Hold különleges krátereinek vizsgálatára, az indiai kultúráról szóló előadásra, vagy az elmarathatatlan tábortűz melletti közös éneklésre.

Balázs Botond, a Medgyesi MADISZ elnökének szavaiból is kitűnik a tábor sokszínűsége: „Volt itt sport, kultúra, kaland, hagyományőrzés, csillagászat, és mindezek mellett a szórványsági résztvevőknek lehetőségük adódott anyanyelvüket is fejleszteni, magyarságöntudatukat megerősíteni”.

Szerintem egy tábor attól működik jól és akkor sikeres, ha a résztvevők csillogó szemmel és élményekkel gazdagon térnek haza szeretteik körébe és már a hazaérkezés pillanatában azon törik a fejüket, hogyan lehetnek részesei a következőnek. Ez a tábor egyértelműen sikeresen záródott és a gyerekek mellett én is elmondhatom, hogy lelkesen várom a folytatást!