Jelenlegi hely

Szórvány a szórványban

Holló Katalin Kiállítás

/ Krupár Luca /
krupár.luca képe
Két hétig látható a Rovás Egyesület Erzsébet utcai székhelyén Holló Katalin kiállítása.
Holló Katalin KiállításHolló Katalin kiállításHolló Katalin kiállításLegújabb művek

Első Kassán töltött napomon rögtön egy kiállításmegnyitón vettem részt. Holló Katalin képei láthatóak Rovás Egyesület Erzsébet utcai székhelyén az elkövetkezendő két hétben. A kárpátaljai születésű művésznő, jelenleg Budapesten él. Grafikai kiállításaival találkozhattunk már Magyarország és Kárpátalja egész területén, ám ez az első alkalom, hogy Szlovákiában is megjelentek a munkái. Több olyan képet elhozott ide, mely nyilvánosan még nem volt látható, ilyen a Suttogások, vagy a Dialógus című képe. Keramikusként kezdte pályafutását. Tanára segítette végig, ő tanította arra, hogyan gondolkodjon a képzőművészetről, sőt ennél tágabban szinte mindenről. Képeiben megjelennek az alkotó ember érzelmei, célja pedig a szabad művészet.

Igazán jó érzés volt számomra, hogy ezzel a kiállítás-látogatással színesíthettem tudásomat és gondolkodásra kényszerített.  Az egyesület bevonja az embereket a művészetek élvezetébe, mert fontos számukra, hogy mások is gazdagodjanak a kultúra által. Magam is elhatároztam, hogy ösztöndíjasként és néptáncosként nem csak a népművészettel, hanem minden más művészettel szeretnék megismerkedni és tudásomhoz híven a tapasztaltakat átadni másoknak is.

Kedvenc képem az Inkább lakom erdőn. Holló Katalin egy női alakba foglalta össze a várost és a vidéket, melyet a színekkel hangsúlyozott.