Jelenlegi hely

"Tavaszi szél, vizet áraszt"

Néptánctalálkozó Fehér megyében

/ Hajdara Tamás /
hajdara.tamas képe
2019.március 16-án, immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Fehér megyei Néptánctalálkozót. A vándortalálkozót minden évben másik település szervezi, idén Székelykocsárd rendezte a rangos rendezvényt.
TáncházMagyarlapádi Törökbúza Táncegyüttes és Gyöngypárta TáncegyüttesNagyenyedi Fügevirág NéptáncegyüttesCsombordi Pipacs Táncegyüttes

Közös Istentisztelettel kezdődött, majd felvonulással folytatódott az idei találkozó. A rövid köszöntők után (Csegezi Zsuzsa - Székelykocsárd polgármestere, Lőrincz Helga - Nagyenyed polgármester-helyettese, Ladányi Árpád - a Fehér megyei RMDSZ vezetője) elkezdődött a táncos produkciók előadása, ahol a megye apraja-nagyja bemutathatta tudását a nagyérdeműnek. 11 település (Székelykocsárd, Gyulafehérvár, Vajasd, Magyarlapád, Miriszló, Csombord, Magyarpéterfalva, Torockó, Felvinc, Bethlenszentmiklós és Nagyenyed) 16 csoportja változatos koreográfiákkal mutatkozott be a rendezvényen, ahol óvodás kortól egyetemistákig mindenki táncolt. 

A fellépő csoportok után a Tokos zenekar fergeteges táncházával folytatódott a rendezvény, ahol a fiatal táncosok és a közönség együtt táncolhatott. 

Köszönet a szervezőknek, a székelykocsárdiaknak, a Szász Pál Egyesületnek és a támogatóknak, hogy egy tökéletes napot tölthettünk el együtt.